temperatura silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura silnika
Witam.
W moim mk4 TDI 90km wskazowka od temperatury wacha sie miedzy ostatnia a przed ostatnia kreska zakladajac ze ostatnia to 90* C, gdy wlaczam nawiew na 2 bieg podczas jazdy na niskich obrotach ( do 2tys ) kiedy jade miedzy 2-3 tys jest ok. ale gdy stane w korku to oczywiscie temp. spada nawet do 70* C. Plyn chlodniczy jest do -35*C nie wydaje mi sie zeby byl za gesty, nalane jest miedzy min a max. Czy to jest normalne ze spada mi tak temp?.
W moim mk4 TDI 90km wskazowka od temperatury wacha sie miedzy ostatnia a przed ostatnia kreska zakladajac ze ostatnia to 90* C, gdy wlaczam nawiew na 2 bieg podczas jazdy na niskich obrotach ( do 2tys ) kiedy jade miedzy 2-3 tys jest ok. ale gdy stane w korku to oczywiscie temp. spada nawet do 70* C. Plyn chlodniczy jest do -35*C nie wydaje mi sie zeby byl za gesty, nalane jest miedzy min a max. Czy to jest normalne ze spada mi tak temp?.
Re: temperatura silnika
dziwne bo w korku temperatura raczej rośnie a nie spadaxperl pisze:Witam.
Re: temperatura silnika
dziwne bo w korku temperatura raczej rośnie a nie spada[/quote]
Niby tak... ale latem, chodz w korku latem ani nie rosla ani nie spadala....
Niby tak... ale latem, chodz w korku latem ani nie rosla ani nie spadala....
- Paweł Marek
- V.I.P.