Vmax 120km/h :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Vmax 120km/h :(
Moj mk2 1.6 pn nie chce jechac wiecej niz 120km/h, oprocz tego szarpie nim jak jade na wolnych obrotach i ciezko jest mu sie podniesc (albo szarpie albo bardzo długo przyspiesza)
Wymienione: Kable, kopułka, palec, rozrzad ustawiony, zapłon ustawiony, sprzegło wymienione(komplet) brak pomysłów zeby sie poprawiło. Poradzicie cos???
Wymienione: Kable, kopułka, palec, rozrzad ustawiony, zapłon ustawiony, sprzegło wymienione(komplet) brak pomysłów zeby sie poprawiło. Poradzicie cos???
-
- Użytkownik
- Kontakt:
mozliwe ze masz zle wyregulowane ssanie ... skoro jest bardzo slaby to albo masz zle wyregulowana mieszanke albo silnik dostaje za malo powietrza (blaszka ktora za to odpowiada mzoe byc przymknieta bo jest zle wyregulowana)
[ Dodano: 30 Gru 2007 13:27 ]
Poki nie naprawilem wszystkeigo to ssanie mialem tak ustawione zeby na zimnym dobrze dzialal a na cieplym byl slabiutki bo dostawal za malo powietrza:)
[ Dodano: 30 Gru 2007 13:27 ]
Poki nie naprawilem wszystkeigo to ssanie mialem tak ustawione zeby na zimnym dobrze dzialal a na cieplym byl slabiutki bo dostawal za malo powietrza:)
zachowanie mojego mk2 jest co najmniej dziwne :/ dzisiaj normalnie na drugim biegu sie toczył i nie mial problemu z przyspieszeniem nawet po zakrecie pod gorke z minimalnej predkosci :/ A obroty na jałowym takie ze moglbym szklanke pelna wody postawic na silniku i by sie nie wylalo raz jest dobrze raz zle...Moze to zalezy od temperatury panujacej na zewnątrz?? Predkosc maksymalna jednak bez zmian... 120 i koniec jakby mial jakis ogranicznik. Powodem tego moze byc ktoras z linek?? sprzegla, gazu??
Ostatnio zmieniony czw sty 03, 2008 00:26 przez diver666, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi o to czy naciśnięcie pedału "do dechy" powoduje maksymalne otwarcie przepustnicy. Może wystarczy wyregulować długość linki. Sprawdź to w dwie osobydiver666 pisze:no chyba ze od linki gaz nie dochodzi do konca moze z jakis centymetr od podlogi pedal jest, a musi dochodzi co samej podlogi??
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
diver666, siadasz do auta naciskasz pełen gaz !!! a druga osoba staje przy aucie z przodu przy silniki i tam gdzie linka gazu ciągnie taką dźwigienke (nie wiem jak to wygląda w benzyniaku) musi spróbować czy da sie ją jeszcze bardziej pocisnąć czyli dodać więcej gazu!!
Bo powinno być tak ze jak naciskasz pelen gaz to tamta dźwigienka dochodzi do końca
pozdro
Bo powinno być tak ze jak naciskasz pelen gaz to tamta dźwigienka dochodzi do końca
pozdro
mam tylko jeden wylot powietrza ( z nadkola) bo jeden z nad silnika został wywalony. moze to jest przyczyna?? (inst gazowa)
I jeszcze pytanie zwiazane nie z tematem czy do mojego auta dobry bedzie akumulator:
Centra Futura 12V 50Ah P+ Prad rozruchowy 510 A?? Czy moze mozna kupic cos lepszego do 300 zł??
I jeszcze pytanie zwiazane nie z tematem czy do mojego auta dobry bedzie akumulator:
Centra Futura 12V 50Ah P+ Prad rozruchowy 510 A?? Czy moze mozna kupic cos lepszego do 300 zł??
Ostatnio zmieniony czw sty 03, 2008 16:52 przez diver666, łącznie zmieniany 2 razy.