Migajaca kontrolka oleju; Olej w paliwie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Migajaca kontrolka oleju; Olej w paliwie
Witam wszystkich
Jestem posiadaczem golfa II 1.3 2G niedawno stuknęło mu 200000
Pojawiło mi się coś takiego jak przejadę około 20 km ze średnią prędkością ok 90-100 km/h
to mi zaczęła brzęczeć kontrolka oleju ja wcisnę sprzęgło i mu przygazuje to gaśnie.
Olej i filtr wymieniałem ze 4 tys. km temu tak więc proszę o rade co to może być /
Czy może moja maszyna już dobiega końca swoich dni, proszę o rade.
Olej to elf dla silników powyżej 200000 km a filtr to filtron .
Pozdrawiam
Jestem posiadaczem golfa II 1.3 2G niedawno stuknęło mu 200000
Pojawiło mi się coś takiego jak przejadę około 20 km ze średnią prędkością ok 90-100 km/h
to mi zaczęła brzęczeć kontrolka oleju ja wcisnę sprzęgło i mu przygazuje to gaśnie.
Olej i filtr wymieniałem ze 4 tys. km temu tak więc proszę o rade co to może być /
Czy może moja maszyna już dobiega końca swoich dni, proszę o rade.
Olej to elf dla silników powyżej 200000 km a filtr to filtron .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sty 09, 2008 10:47 przez luki3105, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Z temperaturą pracy to chyba ok ale coś mi sie on bardzo długo grzeje.
A jeszcze jedno kiedy wyłącza wam się ssanie ja po przejechaniu do pracy ok 5 min mam włączone ssanie a temp wody zaczyna dopiero lekko iść w górę a tu czas już gasić.
Jak zmierzyłem mu spalanie to mi wyszło 9,4/100 km, czy to nie za dużo?
W końcu to 1,3 a jeździłem tak do 90-100km/h.
Pozdrówki
[ Dodano: 08 Sty 2008 14:38 ]
Witam no więc tak przeczyściłem styki czujników, ale zauważyłem nowy problem, mianowicie
sprawdziłem stan oleju jeszcze raz i odkryłem ze śmierdzi paliwem a stan jest troche za wysoki no i olej za rzadki co może być przyczyną tego ??
Czy właśnie to może być przyczyną świecenia tej kontrolki??
Za rzadki olej mniejsze ciśnienie ale czemu jest w nim paliwo co??
Z temperaturą pracy to chyba ok ale coś mi sie on bardzo długo grzeje.
A jeszcze jedno kiedy wyłącza wam się ssanie ja po przejechaniu do pracy ok 5 min mam włączone ssanie a temp wody zaczyna dopiero lekko iść w górę a tu czas już gasić.
Jak zmierzyłem mu spalanie to mi wyszło 9,4/100 km, czy to nie za dużo?
W końcu to 1,3 a jeździłem tak do 90-100km/h.
Pozdrówki
[ Dodano: 08 Sty 2008 14:38 ]
Witam no więc tak przeczyściłem styki czujników, ale zauważyłem nowy problem, mianowicie
sprawdziłem stan oleju jeszcze raz i odkryłem ze śmierdzi paliwem a stan jest troche za wysoki no i olej za rzadki co może być przyczyną tego ??
Czy właśnie to może być przyczyną świecenia tej kontrolki??
Za rzadki olej mniejsze ciśnienie ale czemu jest w nim paliwo co??