kłopot z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kłopot z ogrzewaniem
Witam. Mam taki problem z ogrzewaniem .Po odpaleniu auta rośnie temperatura i ogrzewanie zaczyna działać.Gdy silnik się nagrzeje i jak myślę otworzy się termostat(węże górny i dolny gorące)ogrzewanie w kabinie przestaje działać.Nie wiem o co chodzi.
jm
jeden to termostat a drugi zawor, i one sa polacze przewodem. Wywal oba te swinstwa, i poleci Ci od razu ta dodatkowa rurka. W mk3 konstruktorzy juz ponoc sobie odpuscili taki wynalazek.mały1 pisze:Mam takie coś na wejściu i wyjściu z nagrzewnicy .tylko że ten na wyjściu ma jeszczedołączony mały wężyk to też go wyrzucić
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn..
jak juz wezmiesz sie za te dwa trójniki,będziesz miał to odkręcone,wez podepnij jakiegoś węza z wodą i delikatie przepłucz,raz w jedna raz w druga strone,wsadz zamiast tego dwie miedziane rurki,10 cm,i srednica 22 mm.podłącz je,zalej płynem,odkrec korek ze zbiornika wyrównawczego i odpal,niech tak sobie pochodzi,az sie porządnie nagrzeje,i pare razy wymieni płyn w obiegupowinienes zauwazyc jak wylatuje babelki powietrza z tego wężyka co idzie z chłodnicy do zbiornika wyrównawczego,ja to przeabiałem pare dni temu.Ogrzewanko mam teraz pełną gębą!!!
[ Dodano: 31 Gru 2007 19:51 ]
[ Dodano: 31 Gru 2007 19:51 ]
może byc zapchana i może tez byc zapowietrzona.Zrób to co napisałem na samym koncu Pozdro.Mis pisze: nagrzewnica nie jest przypadkiem zamulona, zapchana czyms
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...