Hałaśliwe wycieraczki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

moderns
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Hałaśliwe wycieraczki

Post autor: moderns » ndz gru 30, 2007 19:43

Witam, ostatnio zauważyłem że przednie wycieraczki jak pracują to się zachowują jakoś głośno, wycieraczki są nowe czy to znaczy że silniczek wycieraczek powoli jest do wymiany?czy da się to jakoś sprawdzić, naprawić czy trzeba wymienić?chodzą czasami wolniej raz szybciej a raz wogóle stanęły w pionie i dopiero po chwili ruszyły. co robić?

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz gru 30, 2007 19:46

moderns pisze:hodzą czasami wolniej raz szybciej a raz wogóle stanęły w pionie i dopiero po chwili ruszyły. co robić?
na pewno cały mech. wycieraczek do przesmarowania łącznie z tulejkami osi do których przykręcane są ramiona wycieraczek, warto też wymontować mech. i sprawdzić na "sucho" ja pracuje silnik
Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2007 19:47 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

:-k ...

moderns
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: moderns » ndz gru 30, 2007 19:48

ok tylko jak mam się dostać do tego silniczka bo nie mam zielonego pojęcia. Przesmarowanie wystarczy?czym najlepiej przesmarowac

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz gru 30, 2007 19:59

ok tylko jak mam się dostać do tego silniczka bo nie mam zielonego pojęcia
trzeba wymontować cały mech. - zaraz wstawię ci fotę
moderns pisze:czym najlepiej przesmarowac
najlepiej smarem który nie łączy sie z wodą - dobry jest smar zielony popularnie zwany "pszczółka" - chyba ŁT 4

[ Dodano: 07-12-30, 19:00 ]
Obrazek

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”