Mam taki problem juz od pewnego czasu ze tyka cyka czy jak tam kto chce to nazywać mi w liczniku jak jade ....]
obracałem linką od prędkościomierza i jedyne co sie zmieniało to prędkość przy której tykało :/
czyli raz przy 60 a jak obróciłem to znowu przy 80 :/// i tak nie moge sie z tym uporać
Mam take pytanie ... a co by sie stało jeśli bym nastmarował to złączenie linki i prędkościomierza smarem ....... czy nie uszkodziło by tam coś w liczniku ?? próbował ktoś tego ??
ahaa linka wymieniana była w zeszłym roku.
pozdrawiam
Tykanie w liczniku przy większej prędkości
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majster heniek
- Forumowy spamer :)

- Auto: Jest
- Silnik: też
jaTo_mas pisze:Mam take pytanie ... a co by sie stało jeśli bym nastmarował to złączenie linki i prędkościomierza smarem ....... czy nie uszkodziło by tam coś w liczniku ?? próbował ktoś tego ??
U mnie strasznie cykalo oi wymianie linki, w koncu sie wcieklem i nalalem oleju do pancerza linki i odrobinke wd40 do licznika, w ten otwor w ktory wchidzi linka do licznika. Efekt? cisza w aucie
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
spróbuje tam coś wd40 prysnąć mam nadzieje ze sie nic nie stanie...
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:33 ]
no i jak zwykle wd40 gdzieś posiało tak ze uzyłem oleju .. zobaczymy co z tego będzie:)
[ Dodano: Pon Gru 31, 2007 00:07 ]
ok sporo !!!! sie poprawiło idzie cichutko
teraz to sie fajnie jedzie
mam nadzieje ze ten olej tam pomorze i wszystko będzie dobrze
:D
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 13:33 ]
no i jak zwykle wd40 gdzieś posiało tak ze uzyłem oleju .. zobaczymy co z tego będzie:)
[ Dodano: Pon Gru 31, 2007 00:07 ]
ok sporo !!!! sie poprawiło idzie cichutko