problemy z jazdom na benzynie a na gazie normalka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problemy z jazdom na benzynie a na gazie normalka
witam mam problem z jazdom na benzynie przy dodawaniu gazu auto nic sie nie zbiera wchodzi na obroty i gasnie a na gazie normalnie wszystko dziala elegancko prosil bym o jakies porady na ten temat co to moze byc z gury bardzo dziekuje
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak ci muli przy dodawaniu gazu na benzynie to mozesz miec oszkodzone urzadzenie wzbogacania mieszanki albo zle wyregulowane ssanie (np w gazniku pierburg 2e2 ta blaszka co jest odpowiedzialna za odpowiednia ilosc powietrza na cieplym i zimnym silniku moze byc przymknieta przez co dla benzyny silnik dostaje stanowczo za malo powietrza a bedzie wystarczajaco uchylona zeby sie gaz dostawal dlatego na gazie moze w miare dobrze jezdzic)
NApisz cos wiecej o silniku jaka pojemnosc jaki gaznik itp
NApisz cos wiecej o silniku jaka pojemnosc jaki gaznik itp
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Damian, podaj jaki masz silnik bo tak to nie wiadomo od czego zacząć m wpisz tez jaki masz silnik w avatarze , to tak na przyszlośc aby juz wszystko było jasne
Ciebie 21mariusz03 tez sie to tyczy.
Ciebie 21mariusz03 tez sie to tyczy.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
GX ? RP ?PB ?PF ? a moze prsociej : daj fote jednopunkt, wielopunkt ? a moze jednak gaznik i nie 1,8 ?homsky pisze:silnik jest 1,8 na wtrysku
Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2007 00:01 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam to samo tylko że w 1,6 EZ na gaźniku 2e2..Ku***ca mnie bierze jak myślę o moim gaźniku.. Niedawno była zmieniana gumowa postawa gaźnika bo benzyna się z niego lała. Z 2 tyg było ok a ty nagle dziś.. DYM SPOD MASKI - benzyna się leje silnik gorący...Jeszcze trochę bym go podgrzał to pewnie musiał bym gasić gaśnicą Także podepnę się pod temacik
A no rzeczywiscie nie masz kodu ale juz ci mowie. to jest silnik o oznaczeniu RP (mono-jetronic - jednopunktowy wtrysk) a z nimi sa czasmem klopoty przy jezdzie na benzynie gdy masz zalozony gaz i ciezko zdiagnozowac usterke. moim zdaniem zacznij od resetu kompa tzn odlacz akumulator, wlącz zaplon i chwile odczekaj, pozniej w odwrotnej kolejnosci wylącz zaplon, zaloz klemy i odpal na benzynie. zobazymy czy bedzie efekt
[img]http://images47.fotosik.pl/671/0a8b08cabcb7436b.jpg[/img]
gg 1022231 tel 792286224
gg 1022231 tel 792286224
ta zabawa z zapłonem ma znaczenie?Rek1n82 pisze:tzn odlacz akumulator, wlącz zaplon i chwile odczekaj, pozniej w odwrotnej kolejnosci wylącz zaplon, zaloz klemy i odpal na benzynie
chodzi mi o to, że włączamy zapłon i odłączamy klemy? odłączamy na włączonym zapłonie?
dekoracje weselne, florystyka -> prv
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Rek1n82 pisze:tzn odlacz akumulator, wlącz zaplon i chwile odczekaj, pozniej w odwrotnej kolejnosci wylącz zaplon, zaloz klemy i odpal na benzynie
pierwsze slysze z tym zapłonem,
odłaczyc klemy , albo jeszcze pewniej odpiac szeroka wtyczke od ECU na jakies pol godzinki, mnie zazwyczaj pomagało:)
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!