oryginał ziel onyjazel pisze:Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc!
Jutro rozbieramy pompe (poszlo uszczelnienie) i mam kogos kto moze to naprawic. Jak pompa okaze sie 'do zrobienia' to zamkne sie w mniej wiecej stowce... Zobaczymy!
Jakim plynem potem zalac uklad? Powinien byc jakis konkretny, czy to jest obojetne?
Padla pompa wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spoko - wszystko mnie kosztowalo 80pln. Z plynem, ze wszystkim. Kolega mechanik jest przeambitny i strwierdzil, ze skoro fota regeneruje, to on tez da rade. I dal!
Inna sprawa, ze posypalo sie tylko lozysko! Ale powinieniem poplynac 500 conajmniej (np. u jakiegos zlodzieje mechanika, albo 2000 w serwisie)!
btw. w ksiazce obslugi i naprawy pisza, ze pompa jest nienaprawialn - myla sie!
Bylem mega szczesliwy (az kupilem sobie spray do uszczelek), ale po 5 kilometrach poszlo mi zabezpieczenie od linki sprzegla...
Ale znalazlem je na drodze zbilem, a jutro kupie nowe...
KLASA!
Inna sprawa, ze posypalo sie tylko lozysko! Ale powinieniem poplynac 500 conajmniej (np. u jakiegos zlodzieje mechanika, albo 2000 w serwisie)!
Bylem mega szczesliwy (az kupilem sobie spray do uszczelek), ale po 5 kilometrach poszlo mi zabezpieczenie od linki sprzegla...
KLASA!
Just passing trough...
jazel pisze:Spoko - wszystko mnie kosztowalo 80pln. Z plynem, ze wszystkim. Kolega mechanik jest przeambitny i strwierdzil, ze skoro fota regeneruje, to on tez da rade. I dal!
KLASA!
w serwisie mowi, że nie można naprawić, to samo w ksiązce - po to żeby wyciągnąć od nas pieniądze!! a tymczasem wiele żeczy da się naprawić
Re: POMPA WSPOMAGANIA - liczy sie kazda sekunda!
Poszła pompa tzn co dokładnie.jazel pisze:Witam, poszla mi pompa wspomagania (mk3 1.8 GT silnik ABS). Ile kosztuje taka przyjemnosc (na allegoro widzialem za 150, ale koles nie wie do jakiego to samochodu, a moj mechanik krzyczy kolo 400-500 pln)...
Moze ktos ma cos takiego, albo wie gdzie szukac taniej...
Dzieki, pozdrawiam!
Wyleciał płyn czy łożysko przestało kręcić ?
Wydaje mi się że coraz głośniej chodzi czy też to miałeś przed całkowitą destrukcją pompy.
Ech te VW'je jak te kobiety nigdy dosyć i zawsze czarują !