Jakie świece?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie świece?
mk 4 1,6 16V 2001 rok silnik azd 105 km, jakie swiece numer???? NGK
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 13:53 przez xxxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Świeczki są następujące: zapodaje do różnych wersji silnikowych ale twojej tzn azd nie ma ale na pewno będą pasowały takie jak do reszty 1,6. Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
aldek ale ja sie juz zdecydowalem na swiece firmy NGK tylko są NGK tansze BKUR6ET-10 i NGK drozsze PZFR6J-11 i pytanie czym sie roznia?
Tekken ale uzywasz tych tanszych do silnika 1,4? a ja mam silnik 1,6 16V symbol AZD i wedlug strony NGK powinienem kupic te dwa razy drozsze, ale podobno te tansze pasuja do wszystkich 1,6 takze chcialbym wiedziec na czym praktycznie bedzie polegala roznica w uzytkowaniu tych tanszych i drozszych?
Tekken ale uzywasz tych tanszych do silnika 1,4? a ja mam silnik 1,6 16V symbol AZD i wedlug strony NGK powinienem kupic te dwa razy drozsze, ale podobno te tansze pasuja do wszystkich 1,6 takze chcialbym wiedziec na czym praktycznie bedzie polegala roznica w uzytkowaniu tych tanszych i drozszych?
cze panowie. dorzuce swoje dwa grosze.
swego czasu kupiłem świece NGK do silnika 1.6 16V, okazało się że był to spory błąd. po 30kkm musiałem kupić inne świece -padło na oryginały VW platinum. okazało się że gwiny oryginałów były dłuższe o 1,5mm, świece NGK były obrazem nędzy i rozpaczy -jakieś syfy "naspawały" się na elektrodach.
Sprawdźcie dobrze zanim kupicie zamienniki.
PZDR
swego czasu kupiłem świece NGK do silnika 1.6 16V, okazało się że był to spory błąd. po 30kkm musiałem kupić inne świece -padło na oryginały VW platinum. okazało się że gwiny oryginałów były dłuższe o 1,5mm, świece NGK były obrazem nędzy i rozpaczy -jakieś syfy "naspawały" się na elektrodach.
Sprawdźcie dobrze zanim kupicie zamienniki.
PZDR