Pytanie o klapke w filtrze.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
matti_vw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Pytanie o klapke w filtrze.

Post autor: matti_vw » pt gru 28, 2007 20:36

Mam pytanie dotyczące tej klapki w filtrze od regulacji cieple/zimne powietrze i wężyków z podciśnieniami.
Otórz mam golfa 1.8 ABS+LPG i od pewnego czasu nie używam w ogóle LPG i chciałbym te podciśnienia doprowadzić do stanu oryginalności i żeby działała ta klapka w filtrze bo jest cały czas zablokowane ciepłe powietrze, a wydaje mi się ze przy mrozach lepiej żeby było dostępne, to powinien mniej palić i szybciej sie rozgrzewać.
No i teraz jest problem, bo jak zdejme pokrywe filtra to zablokowane jest ciepłe powietrze i nawet jak zapale auto to ta klapka się nie rusza (nie jest zablokowana żadną śróbka,a wężyk z gaźnika jest wpięty). Co zrobic żeby działała?
Drugie pytanie dotyczy podciśnienia z tyłu gaźnika, tzn: z tej plastikowej pokrywy gaźnika z tyłu sa dwa króćce z czego do jednego jest wpięty węzyk co idzie do filtra, a drugi jest u mnie wolny, ale wydaje mi sie ze powinien tam byc podłączony taki krótki wężyk łączący pokrywe gaźnika z w jego dołem i ten wężyk jest ale tylko wpięty w dół gaznika i zaślepiony śróbką przez gazowników. I nie wiem teraz czy on jest potrzebny i czy go podłączyć do tej puszki, czy tez powinien isc gdzie indziej, czy też jeżeli go podepne do puszki to czy to bedzie czymś groziło jeżeli bede chcial powrócić do lpg?
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 20:41 przez matti_vw, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 28, 2007 20:50

podłącz i powinno działać

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt gru 28, 2007 21:21

matti_vw pisze:zaślepiony śróbką przez gazowników. I nie wiem teraz czy on jest potrzebny i czy go podłączyć do tej puszki, czy tez powinien isc gdzie indziej, czy też
jeżeli na długość starczy do tego miejsca gdzie podejrzewasz że powinien byc wpięty to do tam wepni i bedzie gitarrra

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”