Akumulator ma na zgaszonym 18,5V! a na odpalonym 20,5 V !!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi 
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 20:20 przez papaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- smoked
- Mały gagatek

- Kontakt:
Heja, dzisiaj dokladnie to samo powiedzial mi kolega w pracy wiec po niej (pracy) udalem sie do spozywczaka i ze spuszczona glowa poprosilem o denaturatpapaj pisze:a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
A moze lepiej srodek z STP formula do benzyny, która ma wlasciwosci wiązące wode... Czy denacik tanszy i lepszy?papaj pisze:a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi
www.SportCom.PL
- daniel2505
- Użytkownik

- Kontakt:
No to ja tez się podłącze żeby nie zakładac nowego tematu. Otóz mój alternator dziwnie działa. Tzn po odpaleniu samochodu tak jakby nie było pradu, nawiew ledwie działa, wycieraczki ledwie chodzą a światła świecą 1/8mocy. Dopiero po dodaniu gazu jak obrotu wzrosna do ok 2000obr/min wszystko wraca do normy. Dodam że w momencie gdy daje sie odczuc brak napięcia nie świeci sie kontrolka ładowania. Dzieje sie tak tylko po odpaleniu auta. po pierwszym dodaniu gazu wszystko jest juz OK nawet na niskich obrotach. NIe mierzyłem napięć ale akumulator jest na pewno dobrze ladowany, odpala auto nawet w mrozy bez szemrania. Co może być przyczyną takiego zachowania, może ktoś zna koszty naprawy?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]