czy jest górna obudowa filtra pyłkowego? golf III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

majgier

czy jest górna obudowa filtra pyłkowego? golf III

Post autor: majgier » pn lip 25, 2005 10:27

witam,

od pewnego czasu zauwazylem w niedawno nabytym golfie po przejsciach jak widze - ze zbiera mi sie woda pod dywanikiem pasazera z przodu, wywnioskowalem ze moze byc to wina braku filtra pylkowego, a co za tym idzie ze przy wiekszym myciu wlewa sie woda do auta. pytanie: czy w golfie III ten filtr jest zamykany jakas obudowa ? czy tez ten filtr pyłkowy ma dookola jakas uszczelke ktora powoduje jego szczelnosc od gory.

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: czy jest górna obudowa filtra pyłkowego? golf III

Post autor: piotr1979 » pn lip 25, 2005 10:38

majgier pisze:witam,

od pewnego czasu zauwazylem w niedawno nabytym golfie po przejsciach jak widze - ze zbiera mi sie woda pod dywanikiem pasazera z przodu, wywnioskowalem ze moze byc to wina braku filtra pylkowego, a co za tym idzie ze przy wiekszym myciu wlewa sie woda do auta. pytanie: czy w golfie III ten filtr jest zamykany jakas obudowa ? czy tez ten filtr pyłkowy ma dookola jakas uszczelke ktora powoduje jego szczelnosc od gory.
ten filtr ma obudowe bo niedawno zmienialem to wiem plastikowa na zatrzaski.

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

majgier

Post autor: majgier » pn lip 25, 2005 10:51

to jak zasysane jest powietrze? skoro filtr pylkowy jest zamkniety ?

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » pn lip 25, 2005 10:56

U mnie nie ma obódowy jest tylko ramka na zatrzaski, a przed wodą chroni go podszybie, moze ono jest nieszczelne i powoduje ze woda leci wprost na filtr.

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: piotr1979 » pn lip 25, 2005 13:13

majgier pisze:to jak zasysane jest powietrze? skoro filtr pylkowy jest zamkniety ?
no to jest wlasnie taka ramka na zatrzaski tak jak mowi tomek wyzej

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pn lip 25, 2005 19:28

Filtr jest przykryty ramką, ale ta ramka zapobiega przed dostawaniem sie pyłków bokiem, a przed wodą - jak tu już napisano zabezpiecza podszybie

ignac
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ignac » pn lip 25, 2005 19:52

majgier ,masz klimę? jeśli tak to może woda skraplająca sie na wymienniku spływa Ci do kabiny ,bo nie jest odprowadzana na zewnątrz ,np .z powodu braku wężyka odprowadzającego

majgier

Post autor: majgier » wt lip 26, 2005 12:07

nie, filtr swoja droga kupilem ale hm, jak bedzie znowu ulewa to w samochodzie chyba znowu bedzie woda. cholera musze pojechac na myjnie i dywaniki wywalic sprobowac wyczuc gdzie jest zalewazny.

PS. wczoraj zalepilem silikonem koreczek gumowy / czarny co jest obok filtra - moze tym wlewa sie woda? zas liscie wywalilem juz.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » śr lip 27, 2005 00:49

zdejmij całe mocowanie tego filtra, pod tym plastikiem powinna byc jakas podkladak jak nie ma to daj to na silikon

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » śr lip 27, 2005 09:18

Może być tak że woda która odpływa z dachu wzdłuż przedniego słupka nie dochodzi do tej gumowej rureczki która jest przy zawiasach dźwi.W/w rurka gumowa łączy się z wężykiem ,może wężyk wyszedł z niej ,zdejmij całe plastiki od strony pasażera i latarką tam podświeć.---Umnie tak było---

Awatar użytkownika
Pabloss
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Pabloss » śr lip 27, 2005 14:38

U mnie filtr pyłkowy od góry nie jest niczym osłonięty i nie widziałem aby były tam jakieś miejsca na zatrzaski wiec sądzę ze nic nie powinno być.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”