'95 VW Jetta III USA dobór przewodów zapłonowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
'95 VW Jetta III USA dobór przewodów zapłonowych
Witam
Mam cholerny problem z doborem kabli WN, byłem w sklepie Fota i dali mi dwa komplety do silników 2.0 VW ale obydwa były złe, albo wtyczki przy kopułce były kątowe albo przewód od cewki do kopułki był za krótki.
Mierząc stare przewody to mają one kolejno długość 30, 45, 60, 67 i przewód do cewki 49.
Przewody powinny wygladać mniej więcej tak jak te tutaj z Janmor ABM56
ale te przewody są delikatnie za długie i tak się zastanawiam czy to nie bedzie miało znaczenia.
Proszę mi jeszcze napisać czy zakończenie świecy M4 to jest z beczułką czy bez?
Tutaj zamieszcam zdjęcie identycznego silnika jaki mam w jettie, na tym zdjęciu kable są dobrze widoczne bo są koloru czerwonego. Może ktoś jest w stanie powiedzieć w jakim modelu samochodu w europie był ten silnik VW użyty. Acha dodam że oznaczenie tego silnika to ABA
Mam cholerny problem z doborem kabli WN, byłem w sklepie Fota i dali mi dwa komplety do silników 2.0 VW ale obydwa były złe, albo wtyczki przy kopułce były kątowe albo przewód od cewki do kopułki był za krótki.
Mierząc stare przewody to mają one kolejno długość 30, 45, 60, 67 i przewód do cewki 49.
Przewody powinny wygladać mniej więcej tak jak te tutaj z Janmor ABM56
ale te przewody są delikatnie za długie i tak się zastanawiam czy to nie bedzie miało znaczenia.
Proszę mi jeszcze napisać czy zakończenie świecy M4 to jest z beczułką czy bez?
Tutaj zamieszcam zdjęcie identycznego silnika jaki mam w jettie, na tym zdjęciu kable są dobrze widoczne bo są koloru czerwonego. Może ktoś jest w stanie powiedzieć w jakim modelu samochodu w europie był ten silnik VW użyty. Acha dodam że oznaczenie tego silnika to ABA
Ostatnio zmieniony wt gru 25, 2007 18:22 przez lutek34, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
a zobacz jakie maja kopułki
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie mam następne pytanie czy firma sentech lub może tez inne podając długość swoich przewodów podaje długośc przewodu od końcówki do końcówki czy tylko samego przewodu?
Dostałem dziwną odpowiedz na email z sentechu z pytaniem jak długośc starych przewodów została zmierzona. Ich zestaw przewodów WN do tego silnika o oznaczeniu 8083 z podanych długości jest za krótki o około 6cm każdy ale jeśli podane wymiary to długości samych przewodów bez końcówek to wtedy ten zestaw jest OK.
Dostałem dziwną odpowiedz na email z sentechu z pytaniem jak długośc starych przewodów została zmierzona. Ich zestaw przewodów WN do tego silnika o oznaczeniu 8083 z podanych długości jest za krótki o około 6cm każdy ale jeśli podane wymiary to długości samych przewodów bez końcówek to wtedy ten zestaw jest OK.
Ok a czy ktoś mi odpowie jak oni mierzą te przewody? Bo może zestaw sentech 8083 to jest to czego ja szukam, w katalogu sa to przwody między innymi do tego samochodu i silnika sentech
[ Dodano: 29 Gru 2007 22:51 ]
[ Dodano: 29 Gru 2007 22:51 ]
Ja do nich w poniedziałek o ile będa otwarci podjade u siebie w Krosnie i popytam.jaszczur pisze:lutek34, na ofertę na necie nie patrz trzeba dzwonić do nich,wiem bo zaopatruje sie u nich w części i kupę rzeczy nie ma na necie a sa na magazynie,ew ci zamówią i na 2 dzień masz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Są takie kable boscha, w amerykańskim sklepie internetowym kosztują w nim 68 dolarów. symbol SW29533 masz je na tej stronie, może znajdziesz wg tych danych w polskim sklepie Boscha. http://www.car-stuff.com/mmparts/volksw ... wires.html
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja mam dwa inne samochody made in USA i nie mam problemu ze sprowadzeniem części, w tym przypadku byłem święcie przekonany że w Polsce kupię te cholerne przewody bezproblemowo i dlatego nie sprawdzaiłem ich sobie z USA zanim zabrałem się za wymiane, a teraz samochód stoi ze sciagnietym kolektorem dolotowym i muszę jak najszybciej coś wykomnbinować.Paweł Marek pisze:Są takie kable boscha, w amerykańskim sklepie internetowym kosztują w nim 68 dolarów. symbol SW29533 masz je na tej stronie, może znajdziesz wg tych danych w polskim sklepie Boscha. http://www.car-stuff.com/mmparts/volksw ... wires.html
Przewody o symbolu SW29533 to nie są przewody Boscha tylko zamiennik standard, numer przewodów Bosch na rynek USA to 09339 a taki numer w europie nie istnieje.
- Paweł Marek
- V.I.P.