zawory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zawory
zauważyłem, że zaczęły mi "cykać" zawory. Zauważyłem też, że mam troszkę za niski poziom oleju. Czy to może być przyczyną? Silnik to 1,6 RF
faktycznie, być może źle sprecyzowałem. Faktycznie moga to być popychacze Gdzieś juz wcześniej czytałem na forum, że normalnym objawem jest kiedy "zacykają" przez chwilę tuz po odpaleniu. U mnie tak było ale od wczoraj zauwazyłem, że cykają też później z tym, że nieco ciszej. Jednakże czy może to byc wina za niskiego poziomu oleju?
miomio1 - załatwiłeś tą sprawę z "cykaniem" ...? Mam takie silnik jak Ty i cyka jak na międzynarodowym zlocie świerszczy ... Nie wiem czy się bać czy kasę zbierać na remont . Oleju mi nie ubywa (może minimalnie - na 2,5k km 1.5mm na bagnecie - wydaje mi się, że to nie dużo ). Czeka mnie rozbieranie rozrządu ...?
Pozdro i dzięki za wszelkie rady i info .
:bylo: :bajer:
Ja jestem po wymianie hydropopychaczy,nie jest to trudne ,trzeba tylko uważać na rozrząd aby go nie przestawić ( patrzeć na znaki )Kiler pisze:miomio1 - załatwiłeś tą sprawę z "cykaniem" ...? Mam takie silnik jak Ty i cyka jak na międzynarodowym zlocie świerszczy ... Nie wiem czy się bać czy kasę zbierać na remont . Oleju mi nie ubywa (może minimalnie - na 2,5k km 1.5mm na bagnecie - wydaje mi się, że to nie dużo ). Czeka mnie rozbieranie rozrządu ...?
... no baaaa.... powie ci taki fachura miomio1, że:
... i być tu człowieku mądry... Ja sam wymaniam olej ,filtry, świece, płyny, klocki i takie podstawowe rzeczy ... bo naprawa szyberdachu do nie mechanika ... Nie założyłbym sam paska rozrządu, bo nigdy tego nie robiłem i nie widziałem z bliska ... Będę się musiał wybrać do mechaniora ... Podejrzewasz duży koszt robocizny ...?
Wielkie dzięki za odpowiedź i pozdro .
nie jest to trudne
... i być tu człowieku mądry... Ja sam wymaniam olej ,filtry, świece, płyny, klocki i takie podstawowe rzeczy ... bo naprawa szyberdachu do nie mechanika ... Nie założyłbym sam paska rozrządu, bo nigdy tego nie robiłem i nie widziałem z bliska ... Będę się musiał wybrać do mechaniora ... Podejrzewasz duży koszt robocizny ...?
Wielkie dzięki za odpowiedź i pozdro .
:bylo: :bajer: