Słabe ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słabe ogrzewanie
VWitam Mam taki problem, w moim Golfie 2 1.3 silniczek, słabo działa ogrzewanie wnętrza, jeszcze dzisiaj rano było normalnie. Wskazówka temperatury silnika zatrzymuje się zaraz na krawędzi białego pola i dalej nawet nie drgnie, a w komorze silnika sprawdzałem węże gumowe od chłodnicy i górny jest lekko ciepły, a dolny zimny. Czy to jest wina termostatu?
Zdecydowanie WAHLER . A jaki? n
Najlepiej taki jak producent przewiduje.
Silnik MH ma 92 stopnie akurat.
Najlepiej taki jak producent przewiduje.
Silnik MH ma 92 stopnie akurat.
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 22:29 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zgodzę się ale do niego to to co pisałem, kuknij sam,ten 1 z końcówka b jest na 92 st,reszta na 84zodiak pisze:83>07/86 termostat 92 stopnie
08/86>10/91 termostat na 85 stopni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 00:55 przez jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie wezcie sobie pod uwage temperature na dworze.
Jezeli Ci sie to dzieje od 2,3 dni to odpusc sobie narazie naprawy bo pewnie wszystko bedzie ok.
Ja i brat mamy obydwoje te same silniki w golfach i od wczoraj wskazowka temperaturu nie potrafi zejsc z białego pola,u mojej dziewczyny w AAM tak samo.
Wątpie ze wszystkim trzem padły naraz termostaty.
Ja bym poczekał.
Jezeli Ci sie to dzieje od 2,3 dni to odpusc sobie narazie naprawy bo pewnie wszystko bedzie ok.
Ja i brat mamy obydwoje te same silniki w golfach i od wczoraj wskazowka temperaturu nie potrafi zejsc z białego pola,u mojej dziewczyny w AAM tak samo.
Ja bym poczekał.
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
sorry, ale piszesz glupotyMarek 81l pisze:Panowie wezcie sobie pod uwage temperature na dworze.
Ja bym poczekał.
niewazne czy jest +30 czy -30 na dworze, silnik po przejechaniu paru kilometrow powinien miec 90 stopni niezaleznie od temp. na dworzu. Roznica jest tylko taka ze czym zimniej tym dluzej bedzie nagrzewal.
Niepisze tu zeby sie z kims wadzic tylko pisze cos co moze pomóc , i co widze na innych przykładach.
Jesli Twoj silniczek grzeje sie przy -15 do 90 stopni po przejechaniu kilku kilometrow to swietnie.
Ja tylko pisze ze trzy inne silniki tez sie nie dogrzewają a tydzien temu bylo wszystko ok.
Jesli Twoj silniczek grzeje sie przy -15 do 90 stopni po przejechaniu kilku kilometrow to swietnie.
Ja tylko pisze ze trzy inne silniki tez sie nie dogrzewają a tydzien temu bylo wszystko ok.
Był Mk2 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS