Wymiana pompy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wymiana pompy
Mam pytanie czy jak wymieniam pasek rozrządu to muszę również wymienić Pompę ??
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 22:18 przez Michalnasty, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest jeszcze jedno kryterium co do tej sprawy jezeli pompa jest napedzana paskie rozrzadu to jak najbardziej wymienic koszty beda dyzo nizsze niz w przypadku jak pompa sie rozwali, a jezeli jest napedzana oddzielnym paskiem to nie ma obawy co do wymiany odrazu mozesz sobie pozwolic na jazde do czasow kiedy pojawia sie objawy zuzycia. Przy pasku rozrzadu jezeli nie wymienisz (jak jest nim napedzana) to w razie awarii musisz znowu rozbieraz rozrzad a to sie wiaze z ponowna wymiana paska
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pompe wody wymienia się co drugą wymiane paska r.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
gdzie tak jest napisane, w bo w "sam naprawiam" jest napisane ze pompe wymienia sie razem z rozrzadem jezeli jest ona napedzana paskiem rozrzadu. ciezko jest powiedziec ze pompe wymienia sie co druga wymiane rozrzadu bo okres miedzy wymianami paska rozni sie w roznych samochodach, w niektorych wymiana zalecana jest co 60kkm a w innych co 90.grandilodz pisze:Pompe wody wymienia się co drugą wymiane paska r.
ja placilem w wawie 150, ale jeszcze mi wymienili wszystkie filtry oraz olej. PozdrawiamMis pisze:a ile mechanicy biora za wymiane rozrzadu
chodzi mi tylko za sama robocizne, bo czesci posiadam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
To zdejmij i zobacz jak wyglada wirnik
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...