stuki w prawym tylnym kole w Golfie3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stuki w prawym tylnym kole w Golfie3
witam - jestem tu nowy i przepraszamza pewnie lamerskie pytanie - ale kto pyta nie błądzi
Zatem do rzeczy - otórz mam od niedawna Golfa 3 z 1992 roku disla
no i jest mały problem - jak jade po nierównej ulicy to coś stuka mi w tylnym kole. facet od którego kupiłem auto twierdzi ze ten typ tak ma, a mi sie wydaje ze cos sciemnia.
Proszę o pomoc - co może sprawdzic? Mam garaż z kanałem i wiele chęci oraz teraz troche wolnego czasu
Zatem do rzeczy - otórz mam od niedawna Golfa 3 z 1992 roku disla
no i jest mały problem - jak jade po nierównej ulicy to coś stuka mi w tylnym kole. facet od którego kupiłem auto twierdzi ze ten typ tak ma, a mi sie wydaje ze cos sciemnia.
Proszę o pomoc - co może sprawdzic? Mam garaż z kanałem i wiele chęci oraz teraz troche wolnego czasu
Racja, przy okazji sprawdź nakretkę mocowania górnego (w bagażniku, pod kołpakiem), miałem podobny przypadek i myślałem, że mi koło odpada- stukalo niemiłosiernie...bryszard pisze:Sprawdź amortyzator i ewentualnie tulejka na belce.Amor może być wylany bądź odkręcony i będzie się tłukł.Jechałem ostatnio jechałem dieslem i była cisza jak w kościele.
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Nie słuchaj kolesia, auto na podnośnik odkręć koło, obejrzyj dokładnie amorek, pohuśtaj belką i sam zobaczysz co jest grane.promyk5 pisze:tył nie pływa
moze opisze to troche dokładniej
wszystko jest ok dopuki jedzie sie po rownej drodze, ale jak wjade na np. kocie łby to stuka
koleś mi tłumaczył ze to lataja klocki czy cos tam w hamulcach
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...