Problem z biegami i spalaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

nikolopulos
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z biegami i spalaniem

Post autor: nikolopulos » śr gru 19, 2007 13:05

Witam wszystkich Golfowiczów!

Sprowadzilem niedawno w.w autko z Niemiec jest po wymianie rozrzadu filtrow plynow itd. jednakze nie do konca jest ok/.

Jestem nowy i wiem ze problemy o ktorych pisze byly juz tu porusane ale nie znalazlem satysfakcjonujacych odpowiedzi.
Pierwszym problemem sa biegi - chodza niezbyt plynnie trudno wbija sie 1 i 2. a 2 podczas jazdy trudno zredukowac z 3 (musze sie mocno nameczyc by trafic: :kac: )

Drugi to spalanie - jak to mozliwe ze przy obecnej cenie za benzyne (4 30) za 60 zł robie tylko 120 KM,

Jezeli macie jakies porady co moglbym jeszcze zrobic aby sie to poprawilo z gory dzieki, bo zbliza sie okres swiateczny i wypadaloby to poprawic

Pozdrawiam wszystkich z gory dzieki :pub:
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 16:20 przez nikolopulos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr gru 19, 2007 13:45

nikolopulos pisze:robie tylko 120 KM,
powiedz mi jak to obliczyls wskażnikiem nie masz co sie sugerowac
a jeśli chodzi o skrzynkę sprawdz poziom oleju i ewentualnie przesmaruj mechanizm zmiany biegów (wodzik ) szczególnie
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 13:46 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

nikolopulos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nikolopulos » śr gru 19, 2007 15:43

Obliczylem wg wskaznika :) Natomiast na komputerze wyskakuje mi dobrze czyli 6, 7 do 9 w zaleznosci od uzytkowania. Dzieki za te info o biegach. Czekam na inne porady
Pozdrawiam

sawik160284
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sawik160284 » śr gru 19, 2007 17:35

temp silnika dobrze ci pokazuje?

[ Dodano: 19 Gru 2007 21:57 ]
czesc.
a wiec u mnie jest tak. biegi chodza bez zadnego problemu, redukcja w dowolna strone, wchodza lekko i bez zarzutu.tak jak tu kolega pisal sprawdz poziom oleju w skrzyni biegow.
jesli chodzi o spalanie: na trasie przy czterech osobach spala okolo 6litrów, zas w miescie w granicach 7-8 litrów.takie sa moje wyliczenia.najlepiej podepnij sie pod kompa i zobacz czy nie masz bledow.

chętnie służe pomocą

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”