Wywala olej przez filtr

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Wywala olej przez filtr

Post autor: adi87 » wt gru 18, 2007 13:03

sytuacja taka: wsiadam do auta odpalam wszystko ok wysiadam i ide otworzyć bramę co bym mógł wyjechać z podwórka :P wracam do auta a tu się pali kontrolka oleju. Olej zleciał przez filtr który jak się okazało był całkiem luźny. Zaraz go zgasiłem ale już zdążyły dostać panewki na drugiej korbie więc wymieniłem cały komplet. Dzisiaj zamontowałem filtr (Filtron niestety - ten sam który się odkręcił) wlałem olej odpalam i zaczęło walić olejem przez wypchniętą w jednym miejscu uszczelkę filtra. po odkręceniu filtra okazało się, że u góry jest krzywy więc założyłem na próbę stary filtr (również Filtrona) wydawał się być prosty ale znowu sytuacja z wypchnięciem uszczelki się powtórzyła. Górna część filtra również krzywa tak jak poprzedni. trzpień do którego przykręcony jest filtr nie jest nic poluzowany. Co może być przyczyną tego wypychania uszczelki?
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2007 13:33 przez adi87, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Marcin_87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Marcin_87 » wt gru 18, 2007 13:07

a podstawa filtra jest prosta??

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » wt gru 18, 2007 13:08

zaraz ide sprawdzić trzpień czy jest prosty względem podstawy bo sama podstawa nie ma żadnych uszkodzeń ani nic

[ Dodano: 18 Gru 2007 12:45 ]
dziwna sprawa wszystko proste...

[ Dodano: 19 Gru 2007 11:00 ]
nowy filtr i to samo... moze zawor w pompie sie zacial i podaje takie cisnienie ile wydoli pompa...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”