kody błędów OBD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
kody błędów OBD
witam, mam problem i nie potrafie znaleźć
co oznaczają kody OBD:
00515
00525 ???
z góry dziekuje!!
co oznaczają kody OBD:
00515
00525 ???
z góry dziekuje!!
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
00515 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik efektu hali) – skrót do B+ (G40) : sprawdź CPM, jeśli OK., wymień dystrybutor
00515 P0340 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik efektu hali) – brak sygnału (G40) : sprawdź CPM, jeśli OK., wymień dystrybutor
00525 P0131 O2 czujnik – niskie napięcie – G39
To mi się pokazało na tej stronce:
http://www.obd-2.biz/vag.php
Pozdrawiam.
00515 P0340 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik efektu hali) – brak sygnału (G40) : sprawdź CPM, jeśli OK., wymień dystrybutor
00525 P0131 O2 czujnik – niskie napięcie – G39
To mi się pokazało na tej stronce:
http://www.obd-2.biz/vag.php
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
-
- Użytkownik
- Kontakt:
zanim załozyłem LPG nie było żadnych błędów - a często przeprowadzałem diagnostke (mam interfejs) po założeniu gazu długo tego nie robiłem aż do wczoraj i pojawiły mi sie takie błędy jak 00561 (to wiem: skład mieszanki nie taki LPG ;]) 00515 (bo nie miałem silnika załączonego i własnie to do czego nie umiałem dojść 00525 (sonda lambda) spróbuje ją wyjąć i przeczyścić może dzirki soe przytkały od nagaru ;/
co Wy na to?? czy czyszczenie pomoże, cze mam rozglądać sie za nową?? dodam że mam sonde NTK NGK - czy to oryginałe czy już ktoś przedemną wymieniaŁ??
Wydaje mi sie że to właśnie przez instalacje LPG bo w wydechu jeżdrząc na gaziegromadzi sie dużo wiecej wody i sonde przez to chyba ch....j szczelił ;(
Mam jeszcze pomysł żeby wywalic kata - bo juz część sie oberwała i dzwoni - może wtedy woda nie będzie tak zalegać w wydechu
co Wy na to?? czy czyszczenie pomoże, cze mam rozglądać sie za nową?? dodam że mam sonde NTK NGK - czy to oryginałe czy już ktoś przedemną wymieniaŁ??
Wydaje mi sie że to właśnie przez instalacje LPG bo w wydechu jeżdrząc na gaziegromadzi sie dużo wiecej wody i sonde przez to chyba ch....j szczelił ;(
Mam jeszcze pomysł żeby wywalic kata - bo juz część sie oberwała i dzwoni - może wtedy woda nie będzie tak zalegać w wydechu
Był Golf MK3, było Polo 6N, a teraz mam Lwa :)
Witam
Jestem nowy i zauważyłem temacik więc żeby nie otwierać nowego to się pod niego podpiołem .
Jestem od niedawna posiadaczem Golfika 3 znaczy nie ja tylko moja małżonka i w dniu dzisiejszym zrobiłem mu teścik i wyszło coś takiego i nie wiem czy mam się martwić czy może to poczekać bo samochodzik chodzi ładnie co prawda nie chodzi idealnie równo na wolnych ale jest po zmianie świec,kabli,kopułki wraz z palcem.
Samochodzik przyspiesza ładnie jak na taki motor nie odczuwam jakiś szarpań przy jeżdzie jednostajnej a u takie wyniki po teście.
Co wy o tym sądzicie.
Jestem nowy i zauważyłem temacik więc żeby nie otwierać nowego to się pod niego podpiołem .
Jestem od niedawna posiadaczem Golfika 3 znaczy nie ja tylko moja małżonka i w dniu dzisiejszym zrobiłem mu teścik i wyszło coś takiego i nie wiem czy mam się martwić czy może to poczekać bo samochodzik chodzi ładnie co prawda nie chodzi idealnie równo na wolnych ale jest po zmianie świec,kabli,kopułki wraz z palcem.
Samochodzik przyspiesza ładnie jak na taki motor nie odczuwam jakiś szarpań przy jeżdzie jednostajnej a u takie wyniki po teście.
Co wy o tym sądzicie.
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2007 02:26 przez sierars1, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="vaclavo"]zanim załozyłem LPG nie było żadnych błędów - a często przeprowadzałem diagnostke (mam interfejs) po założeniu gazu długo tego nie robiłem aż do wczoraj i pojawiły mi sie takie błędy jak 00561 (to wiem: skład mieszanki nie taki LPG ;]) 00515 (bo nie miałem silnika załączonego i własnie to do czego nie umiałem dojść 00525 (sonda lambda) spróbuje ją wyjąć i przeczyścić może dzirki soe przytkały od nagaru ;/
Jak masz instalke II gen z komputerem i emulacja sondy lambda to po podpieciu kompa normalnie wywala blad sondy lambda tak jest u mnie w instalce
Jak masz instalke II gen z komputerem i emulacja sondy lambda to po podpieciu kompa normalnie wywala blad sondy lambda tak jest u mnie w instalce
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]