Witam
Mam taki problem z moi golfem 1.8 benzyna automat.
Mianowicie z tego co wiem od poprzedniego właściciela to licznik wydawał jakieś dziwne dźwięki z siebie coś tam mu pykało, no to wymienił prędkościomierz, za dużo mu o nie pomogło pomogło no i zostawił to tak jak jest. W każdym razie teraz tego stan jest taki ze prędkość podoje około 10 km/h mniej niż powinien no i od czasu do czasu działa licznik kilometrów, z linki w dalszym ciągu coś pyka. I sie teraz zastanawiam czy wymieniać prędkościomierz (stary powinienem dostać od własciciela), czy to może linka czy coś jeszcze innego ? Jak sądzicie ?
Licznik linka ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
linka czy coś jeszcze innego ? Jak sądzicie ?
Wymiana linki to zaden problem. Kupujesz nowa, w liczniku jest tylko mocowana na zaczep a przy skrzyni na jedna srube (10 chyba) przy pomocy bkaszki. Natomiast jest jeden bonus przy wymiane linki. Chodzi i legendarny slimak, naped linki predkosciomierza. Do linki mocowany jest tylko na zaczep, taki jakby klin, wiec nie jest to niesmiertelne polaczenie. Poblem polega na tym, ze przy nieuwadze, jak sie zle zaczepi tego slimaka na lince, on wpada do skrzyni i jest kicha. Niekiedy niszczy skrzynie, innym razem sie mieli w niej a czasami nic sie nei dzieje.
Ja proponuje wymienic linke. Tylko uwazaj na tego slimaka i upewnij sie 100 razy czy jest dobrze zamocowany do linki.
Jeszcze jest inna metoda, a mianowicie nalanie oleju do pancerza linki. A i jakbys wyjmawal tego slimaka ze skrzyni obejrzyj go, czy nie jest uszkodzony, czy nie ma uszkodzonych zebow. Na allegro widzialem takie simaki za 5 zl chyba. Sa dwa kolory czerwony i bialy i roznia sie od siebie iloscia zebow.