wszystko zaczelo sie od momentu jak wyrwalo mi poduszke od strony skrzyni mialem wtedy tylko 2,4 i niekiedy 5 bieg. jak zrobilem to biegi sa wszystkie ale 1 jest tak jakby na wstecznym a wsteczny niekiedy wchodzi a niekiedy mam problemy aby go wleczyc. co to moze byc?
wymienilem to od skrzyni i lape tez musialem bo ja powyginalo.
mam problem ze zmiana biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mam problem ze zmiana biegow
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 19:07 przez xeonek, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
najprawdopodobniej poluzowała Ci sie taka obejma która jest na wałku , ktory wychodzi z budu, od spodu auta jak zajrzysz to bedziesz wiedzial o czym mowie. jezeli wyrwales poduszke powiedzmy po uderzeniu w kraweznik albo cos takiego , to sprawdz jescze czy ciegła ( te metalalowe prety ) sa proste. ja przezylem spotkanie z kraweznikiem dos ostre bo mi lape zlamalo, wymienilem poduszke z lapa, regulacja na tej obejmie wałka, wymiana tego preta i jak ta lala. Wszystko chodzi bez zgrzytu.xeonek pisze:wszystko zaczelo sie od momentu jak wyrwalo mi poduszke od strony skrzyni mialem wtedy tylko 2,4 i niekiedy 5 bieg. jak zrobilem to biegi sa wszystkie ale 1 jest tak jakby na wstecznym a wsteczny niekiedy wchodzi a niekiedy mam problemy aby go wleczyc. co to moze byc?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Poza tym jeśli lewarek ma luz góra doł i na boki to jeszcze musisz mu wymienić te plastyki co zobaczysz po zdjęciu osłony lewarka. Kupuje sie to w zestawie naprawczym .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.