nie chce odpalic, podobno wtrysk sterujacy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

czarny81
Nowicjusz
Nowicjusz

nie chce odpalic, podobno wtrysk sterujacy

Post autor: czarny81 » sob gru 15, 2007 01:13

Witam
jestem nowy na forum więc wybaczcie jeżeli piszę nie w tym dziale, ale mam pewien problem.
A mianowicie:
Niedługo mam (miałem :( ) zostać szczęśliwym posiadaczem golfa IV tdi 90 KM 99r. (sprowadzony z niemiec) wszystko już zostało uzgodnione ale wynikł pewien problem. Dzisiaj dostałem wiadomość że niestety autko nie chciało odpalić (w niemczech). Co się okazało padł jeden z wtrysków. Człowiek który go sprowadza zagwarantował że usterka zostanie usunięta lub jeżeli zrezygnuję to odda mi kasę(dzięki umowie przedwstępnej!).Samochód ponoć jest w idealnym stanie ("igła"),bezwypadkowy, z przebiegiem (ponoć udokumentowanym!) 121.500 km.I teraz moje pytanie: czy ten padnięty wtrysk to nie jest objaw jednak (dużo) większego przebiegu i zużycia silnika, czy też może przypadek?. Czy będzie to można sprawdzić(stan techniczny silnika oraz przebieg) u nas w jakiejś stacji obsługi?Proszę o radę i opinie ponieważ jestem w wielkiej kropce! Brać czy nie brać? Z góry dzięki za odpowiedzi
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 01:44 przez czarny81, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » sob gru 15, 2007 01:42

czarny81, to jakaś totalna ściema - skąd wiadomo z to wtrysk, czy to był wtrysk sterujący, bo na padniętym jakikolwiek innym powinien odpalić. Auto u Niemca czy też innego obcokrajowca (Turek , Rosjanin, Libijczyk)
czarny81 pisze:Czy będzie to można sprawdzić(stan techniczny silnika oraz przebieg) u nas w jakiejś stacji obsług
dzwoń do pośrednika - niech ci przedyktuje numer nadwozia - śmigaj do Serwisu Volkswagena - poproś o ustalenie przeglądów i napraw w Niemczech (sprawdzą w komputerze) - wyjdzie przy jakim przebiegu miał co robione

czarny81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czarny81 » sob gru 15, 2007 01:56

Wielkie dzięki za szybką odpowiedz (podpowiedz). A wracając do tematu
Autko od niemca, ponoć przy przebiegu 119000 miało robiony duży przegląd czyli paski lkocki filtry oleje i tarcze ALE ten przegląd miał być (niby?) zrobiony na nieautoryzowanej stacji (typu Q-service u nas, ksiązka ponoć jest). A propo numeru nadwozia to ma Pan rację rzeczywiście można sprawdzić (przynajmniej przeglądy gwarancyjne przy jakim przebiegu były robione)

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » sob gru 15, 2007 02:03

czarny81 pisze:Samochód ponoć jest w idealnym stanie ("igła"),bezwypadkowy, z przebiegiem (ponoć udokumentowanym!) 121.500 km
Osobiście nie wierzę w takie okazje. Każde sprowadzane auto jest w idealnym stanie, igła, bezwypadkowy, z małym przebiegiem. Jeszcze nie było dodane tylko że jeździła nim babcia, albo starszy, poważny pan itp.
Co Ci mogę radzić to bądź czujny i podchodź ostrożnie do tego tematu bo wiem sam jak to jest: emocje ponoszą :) a ten nagle padnięty wtrysk to już jest jakiś sygnał że coś tam jest kręcone.

greg

Post autor: greg » sob gru 15, 2007 16:01

kiss, dobrze mówi - dla mnie to też śmierdzi a tym bardziej ta "nieautoryzowana stacja" - jak nie ma rachunków w książce z tej stacji to traktuj tak jakby nie było nic robione tylko pieczątka wbita

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”