Ile wam pali benzyniak ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali benzyniak ??
Witam. Mam mały problem :/ Kupilem niedawno sprowadzonego z niemiec GOLF'a III; 1,8 benzyna ... Znajomy ktory zajmuie sie naprawa samochodow powiedzial mi ze powinien palic ok. 9 litrow ... Postanowilem zalac go do pelna, po przejechaniu 100km ponownie zatankowalem i okazalo sie ze spalil 12 litrow :/ Jak sadzicie dlaczego tak duzo ?? Co moge zrobic w tym kierunku aby palil mniej ... Reguluje sie to ??
Re: Ile wam pali benzyniak ??
może by i spalił 9 litrów jakby nim jeździł stary dziadek 60km/hDziukos pisze:Witam. Mam mały problem :/ Kupilem niedawno sprowadzonego z niemiec GOLF'a III; 1,8 benzyna ... Znajomy ktory zajmuie sie naprawa samochodow powiedzial mi ze powinien palic ok. 9 litrow ... Postanowilem zalac go do pelna, po przejechaniu 100km ponownie zatankowalem i okazalo sie ze spalil 12 litrow :/ Jak sadzicie dlaczego tak duzo ?? Co moge zrobic w tym kierunku aby palil mniej ... Reguluje sie to ??
wiem na własnym przykładzie że 12 litrów to wcale nie jest dużo na 1,8
wszystko zależy od nogi i od tego czy sie robi trasy czy miasto
żadnej regulacji nie ma
Gdzie jeździłeś, trasa tylko czy miasto tylko czy mieszane, na raz to przejechałeś czy przez kilka dni, jaki silnik AAM czy ABS, jakie masz opony, jaką nogę (zamykasz obrotomierz na każdym biegu?), jakie ciśnienie w oponach, czy hamulce nie trzymają, i jeszcze 1000 powodów dla których może palić więcej.Dziukos pisze:Postanowilem zalac go do pelna, po przejechaniu 100km ponownie zatankowalem i okazalo sie ze spalil 12 litrow
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a ja wiem, że dużo... Mam 1.8 ABS i 12 litrów, to spalił mi w zeszłą zimę jak zatankowałem na stacji firmowanej AUCHAN... Wczoraj litrażowałem i wyszło 8,9 litra w 80% po mieście. Dodam, że nie mam za lekkiej prawej nogi i niestety w większości auto jeździ niedogrzane - krótkie odcinkiSzosownik pisze:wiem na własnym przykładzie że 12 litrów to wcale nie jest dużo na 1,8
Dziukos: po pierwsze spróbuj wymienić termostat - być może cały czas jeździsz na ssaniu...
spoko spoko a jakie masz kapcie mądralowczyz pisze:a ja wiem, że dużo... Mam 1.8 ABS i 12 litrów, to spalił mi w zeszłą zimę jak zatankowałem na stacji firmowanej AUCHAN... Wczoraj litrażowałem i wyszło 8,9 litra w 80% po mieście. Dodam, że nie mam za lekkiej prawej nogi i niestety w większości auto jeździ niedogrzane - krótkie odcinki
Dziukos: po pierwsze spróbuj wymienić termostat - być może cały czas jeździsz na ssaniu...