Nie pali, nie cyka, nie kręci zero oznak życia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie pali, nie cyka, nie kręci zero oznak życia
Mam problemik, czuje juz załamke. Mam golfika mk2 1.6TDI 336tys przeb. Pojechałem na zakupy, zostawiłem auto pod sklepem, wychodzę po godzinie, przekręcam kluczyk i NIC. Ani nic nie cyka, ani nic nie strzela, ani nic nie pyka. Świece normalnie gasną, i wtedy chce zapalić a tu nic. Próbowałem na zaciąg zapaplić i nic. Prąd jest bo gra radio i świecą światła. Nie wiem co zrobić. Proszę o fachową poradę.
Jezeli przekrecisz stacyjke i nagle siadze Ci napiecie w instalacji ze radio sie wylaczy swiatlo pogasnie to jest oznaka ze albo klemy masz luzne badz slaby akumulator. Jezeli natomiast napiecie caly czas jest to mozna sie spodzewac ze szczotka na komutatorze w rozrusznku jest wytarta- troche roboty ale mozna samemu sie za to zabrac
-
- Ma gadane
- Kontakt:
regeneracje polecam,ja regenerowałem..wyszło mnie komplet nowe wnetrze 200zł..chodzi jak malinawladimir pisze:Jeśli to rozrusznik to co mogło być przyczyną wysypania się go i czy można go zregenerować ?? czy taniej będzie kupić nowy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217703&postdays=0&postorder=asc&start=0 ...by ojciec89
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
słuchaj ja miałem ostatnio identycznie i też moje rozważania były pomiędzy rozrusznikiem a skrzynią bo mam automat i też radio grało światła były ale nie palił nawet nie zakręcił było to rozrusznik a więc mianowicie tak po pierwsze podnieś maskę i albo niech ktoś przekręca kluczykiem próbując zapalić albo samemu i wychyl się i słuchaj czy słychać takie cyknięcie. jeśli to rozrusznik to albo bendinks albo szczotki albo tulejki. I tak jak u mnie był to rozrusznik i najpierw spróbowałem pukając w rozrusznik odpalić próbował zakręcić ale nic i naładowałem akumulator i zapalił bo od włonczania świateł itd siadł akumulator a rozrusznik się zawiesił będe musiał wyjąć i zobaczyć to było czy tulejki czy szczotki i wymienić bo może mi się znów tak zdażyć ja miałem szczęście i puknięcie kombinerkami w rozrusznik pomogło ale nie mówie że tobie pomoże ale zawsze warto spróbować