Kopci na czarno na PB
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kopci na czarno na PB
a więc jak wyżej mój problem polega na tym że moja golfina kopci na czarno jak turboklekot ale tylko na PB na LPG juz wszystko niby gitara jest ! a do tego na PB gdy wcisne mu gaz jest tak dziwne odczucie jak by seriami dodawał gazu taki tyry tytyry tytyry ty juz kompletnie mam powoli dość tego samochodu ciagle cos sie w nim jeb** człowiek nawet niemoze spokojnie chorować bo zawsze jest cos !! aha pod korkiem od oleju masełka brak
to tak dla wiadomości 
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 13:29 przez fasd, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Sonda w RPku az takich objawow nie dajechosen pisze:moze sonda ?? albo wtryski leją ?
fasd, mialem taki przypadek wlasnie u siebie, ale ja nie mialem jescze gazu wtedy , kopcil i palil jak smok , urwanby byl kabelek od czujnika przepustnicy. To raczej odpada u Ciebie bo masz LPG ( podejrzewam ze II gen a wiec korzystajacy w posrednim stopniu z ustawien TPSa) skoro na LPG jest ok to wina lezy po stronie PB. Mozna by sprawdzic wlasnie ten wtryskiwacz. Mozesz zdjac osłone wtrysku, odpal na beznynie i zobacz co tam sie dzieje ? moze wlasnie wtryskiwacz leje paliwo zamiast mgiełke dawac. Gdybys nie mial gazu to powiedziałym ze cos z kablami , zaplonem.
Mozesz tez tego reseta sprobowac, moze mu sie cos poprzestawiało pod deklem. Odepnij wtyczke od kompa na noc najlepiej i zobaczysz rano.Wiecej pomysłow mi nie przychodzi.Moze mus ie popierwiaszczyło i tyle. A czy to kiedys mija ? jak zimny czy jak ciepły ?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

kolego najprawdopodobniej wina lezy po stronie zlego ustawienia komputerka gazowego. RP-ki maja z tym problem. Zresetuj ECU i pojezdzij tylko na BP, jesli wszystko bedzie ok to odpowiedz jest prosta, zla emulacja sondy!
Gazownicy powinni cos z tym zrobic! Tyle ze w RP jest z tym klopot i optymalnum wyjsciem jest ustawienie emulacji na otwarta, temat byl juz wiele razy przerabiany...
Gazownicy powinni cos z tym zrobic! Tyle ze w RP jest z tym klopot i optymalnum wyjsciem jest ustawienie emulacji na otwarta, temat byl juz wiele razy przerabiany...
dokładnie tak jok pisze EIDOS, silniki RP maja to do siebie ze na gazie jesc miodzio a na Pb nie chcą jeżdzić, ja mam identycznie, po resecie kompa jest ok ale na krotko, poszukaj na forum, ja szukalem i znalazłem dwa rozwiązania albo zrobic reset ECU na przekazniku, wtedy komp po kazdym zgaszenia silnika bedzie sie restartowal (w FAQ jest to opisane), kolega HOMSKY to bardzo dokladnie opisał, drugim wyjsciem jest ustawienie lambda z gazu na wartosc: "emulacja typu przebieg , czas górny 0,35s czas dolny 0,45s ,
u mnie wyśmienicie sie to sprawuje, a juz od roku jeździłem na
resecie przekaźnikiem do ECU , bo gazownicy moi powiedzieli że
to jedyne wyjście. " to cytat z tamtego tematu, mysle ze pomoze na pewno
u mnie wyśmienicie sie to sprawuje, a juz od roku jeździłem na
resecie przekaźnikiem do ECU , bo gazownicy moi powiedzieli że
to jedyne wyjście. " to cytat z tamtego tematu, mysle ze pomoze na pewno