Hej mam pytanko dlaczego biegi mi lepiej wchodza jak silnik jest zimny a juz gorzej jak sie rozgrzeje do normalnej temperatury silnik ( olej w skrzyni wymieniony) I druga sprawa czeka mnie wyjazd wakacyjny okolo 2000 km i od ostatniej wymiany oleju mam zrobione 8000km i teraz jak zrobic lepiej wymienic olej przy tych 8000 czy po powrocie z wakacji gdzie bedzie juz zrobione 10000 km silnik to diesel zwykly bez turbo. Pytalem dzis o olej mobila 1 to banka 4 litrowa polsyntetyka kosztuje 125 zł czy to nie troche za malo jak na olej tej firmy. I ostatnie ile wchodzi oleju w MK3 diesla styknie mi 4 litry czy bede musial dokupic jeszcze 1 litr.
Dziekowka
Biegi i olej MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
z tymi biegami jest tak bo olej jak zimny jest to jest gęstszy a jak rozgrzany to staje sie rzadki i gorzej przelozenia wchodza.U mnie w mk3 jak sie rozgrzeje olej w skrzyni to ciezko wchodzi wsteczny tzn. zgrzyta zajeb......i prawdopodobnie na 90%to olej a z ta wymiana jedz smialo i nie patrz na km,nic sie nie stanie,przeciez silnik nie jest zaprogramowany co do 1 km tylko to jest w przyblizeniu podana wymiana ia jak zrobisz wiecej niz 10 tys km to bedzie tez ok,smialo jedz i wymien po powrocie. A co do tego oleju to sie nie znam,ja mialem kiedys mk3 ale 1,6 td i lalem shela i bylo dobrze,pozdrawiam
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 21:52 ]
sory mialem mk2 z 98 roku i 1,6td
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 21:54 ]
i olej dokupic trzeba bo diesle lubia palic olej i zawsze brakuje go,pozdrawiam
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 21:52 ]
sory mialem mk2 z 98 roku i 1,6td
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 21:54 ]
i olej dokupic trzeba bo diesle lubia palic olej i zawsze brakuje go,pozdrawiam