Wilgoć pod wykładzinami!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

profit
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wilgoć pod wykładzinami!!!!

Post autor: profit » śr gru 12, 2007 22:41

Niedawno kupiłem III tdi,wsio było oki do momentu kiedy zauważyłem wilgoć pod wykładzinami.Powywalałem wszystko, ten filc itp,bo było mocno zgniłe i mam problem,czy to może być problem z szyberdachem,bo takowy jest i to nie działający:) (padła elektryka)?
Pomóżcie prosze bo nie wiem czego sie tu doszukiwać.

Awatar użytkownika
mmaniek8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mmaniek8 » śr gru 12, 2007 23:43

Przedewszystkim sprawdź odprowadzenia wody od szyberdachu (pod podsufitką przy szyberdachu i w okolicach zawiasów drzwi przednich) czy wężyki są na swoim miejscu itd. najtrudniejsza rzecz to zlokalizowanie przecieku... :grin:

ojciec89
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ojciec89 » czw gru 13, 2007 09:43

zobacz..czy nie masz zatkanych dziur odprowadzających wode w podszybiu przedniem..czesto woda się tam zbierała i wpadała przez tunel dmuchawy..warto byloby tez sprawdzić ,czy nie masz jakieś dziury w podłodze..;)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217703&postdays=0&postorder=asc&start=0 ...by ojciec89

profit
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: profit » czw gru 13, 2007 23:06

Dzięki za rady,sprawdzę.Dziur nie ma,bo od razu to sprawdziłem,ale z tymi kanałami to może być dobry trop,dzieki za rady!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”