problem z elektryka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marcin 85
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z elektryka

Post autor: Marcin 85 » śr gru 12, 2007 19:46

niestety w wyszukiwarce nie beło tego problemu :( . mam golfa 3 2.0 8v gti edition i padło mi podnoszenie szyb oraz alarm bezpiecznik jest ok przekaźnik raczej tez bo wychodzi z niego prąd a na przyciskach w drzwiach jego brak. czy miedzy przekaźnikiem a siłownikami w drzwiach jest jeszcze sterownik odpowiedzialny za to. zamek centralny działa ok. pomocy :(

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 12, 2007 19:52

alarm fabryczny czy dokładany?
Szyby nie mają przekaźnika, tylko zielony bezpiecznik nad skrzynką po prawej, a częścią funkcji steruje ten co od zapalniczki, czyli na dole drugi lub pierwszy od prawej.
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2007 20:00 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin 85
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Marcin 85 » śr gru 12, 2007 19:56

alarm seryjny a bezpieczniki sa ok ten od szyb nad przekaźnikami tez ok. co steruje szybami jezeli niema sterownika

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 12, 2007 20:05

każda szyba ma swój moduł sterujący, wszystkie one sa połączone odpowiednio w całość razem z modułem szyberdachu i pompki centralnego. To w sumie odpowiada za funkcję komfort.
Niestety nie wiem jak wygląda połączenie szyb z alarmem seryjnym, nie mam takiego schematu i więcej nie pomogę.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Marcin 85
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Marcin 85 » śr gru 12, 2007 20:14

a który bezpiecznik odpowiada za szyby którys nad przekaźnikami tam są wszystkie ok i z 4 bo tyle mam tylko jeden nie łączy sie z przekażnikiem taki metalowy ale on jest nonstop garacy moze to on dodam ze szyber działa ok a bezpiecznik od zapalniczki jest ok ](*,)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”