Oświetlenie wewnętrzne oraz światła hamowania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Oświetlenie wewnętrzne oraz światła hamowania

Post autor: Maćko1979 » śr gru 12, 2007 00:40

Witam wszystkich forumowiczów!
Ostatnio zmieniłem trochę wnętrze swojego Goferka, mianowicie zamieniłem zwykłe żarówki żarnikowe na diodowe. Efekt super ale pojawiły się efekty uboczne tzn. kiedy zwykłe żarówki gasły np podczas zamknięcia drzwi te diodowe lekko się żarzą. To samo dotyczy świateł hamowania kiedy włączę światła mijania te zaczynają się leciutko żarzyć gdy nacisnę na hamulec świecą tak jak powinny. Koledzy czego to może być wina. Pozdrawiam MAciek
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2007 00:42 przez Maćko1979, łącznie zmieniany 1 raz.

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

greg

Post autor: greg » śr gru 12, 2007 01:05

masa ?

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » śr gru 12, 2007 01:07

greg pisze:masa ?
Też o tym myślałem ale czasami się to zdarza a czasami nie ale skoro miała by być to masa to dlaczego na zwykłych żarówkach nie było takiego zjawiska?

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

greg

Post autor: greg » śr gru 12, 2007 01:11

bo dioda potrzebuje dużo mniej prądu? druga ewentualność - żarzy sie bo zostaje jakieś jeszcze napięcie

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » śr gru 12, 2007 08:30

Widać na diodzie nie zanika napięcie do zera tylko coś tam wisi, na żarówce to było niezauważalne a na diodzie led jest, ten temat był omawiany jakiś miesiąc-dwa temu na forum, trzeba by poszukać na szukajce, przyznam się że nie wczytywałem się w ten temat

valerio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”