Jak wyjac tylne lampy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak wyjac tylne lampy
Witam szukalem ale nic nie umie znalesc, interesuje mnie jak wymontowac tylne lampy w mk4, wiem ze dwie gorne nakretki trzeba odkrecic, ale trzyma mi jeszcze dosc mocno ten rog lampy miedzy blacha a zderzakiem, i tam juz nie wiem co zrobic, bardzo prosze o jakas rade, zarowno z lewa jak i prawa lampa pozdrawiam i czekam na inf;)
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:35 przez tommm86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Tam musi byc srubka . Pozdrooo
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 18:28 przez marecki_vitor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
O ile dobrze pamietam to po prawej stronie sa dwie srubki, a na trzecim dyblu w samym rogu lampy taki gumowy kapturek, po lewej jest trzy sruby, ta trzecia jest w samym rogu lampy, jak odciagniesz bardziej tapicerke to zobaczysz ze w jest dojscie do niej przez otwór w karoseri specjalnie zrobiony, aby sie do niej dostac.
Pozdro.
Pozdro.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
to wszysko w temacie niema innej opcjixisio pisze:dokladnie o tym napisalem ze jest trzecia sruba ale trzeba odchylic dosc znacznie tapicerke bo jest w samym rogu lampy przy nadkolu. (tylko w lewej patrzac z tylu w prawje masz kolek)
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 21:09 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wyciągnąć tylne lampy
Witam
Ostatnio przyciemniałem tylne lampy w MK4. Lampa po stronie kierowcy przykręcona jest trzema srubkami (najlepszy klucz wyglądający jak litera T z końcówką nr 10). Po prawej stronie lampę trzymają 2 srubki i jeden metalowy bolec. Najpierw odkręcasz 2 śrubki a następnie energicznym ruchem wypychasz lampę w prawo (do ściany) aby wyskoczył bolec. Tylko nie ciągnij za lampę bo połamiesz.
Pozdrawiam
PS. Przy zakładaniu sprawdź czy uszczelka jest na poprawnym miejscu.
Ostatnio przyciemniałem tylne lampy w MK4. Lampa po stronie kierowcy przykręcona jest trzema srubkami (najlepszy klucz wyglądający jak litera T z końcówką nr 10). Po prawej stronie lampę trzymają 2 srubki i jeden metalowy bolec. Najpierw odkręcasz 2 śrubki a następnie energicznym ruchem wypychasz lampę w prawo (do ściany) aby wyskoczył bolec. Tylko nie ciągnij za lampę bo połamiesz.
Pozdrawiam
PS. Przy zakładaniu sprawdź czy uszczelka jest na poprawnym miejscu.
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 17:39 przez Nody, łącznie zmieniany 1 raz.
Właściciel samochodu VW Golf IV 1.6 SR (AKL) Comfort - 98 rok.