Witam. nabyłem pare dni temu golfa 2 89r 1,6benz. Jakie jest oznaczenie tego silnika to nie wiem bo nie moge znalezc tej kartki. Ale może pomoze to że silnik jest pod skosem równolegle do szyby i prawdopodobnie na gażniku.
Problem dotyczy tego że podczas jazdy przy zmianie biegów wolno spadają obroty, a na postoju moge pedał gazu cisnac do podłogi i jest wszystko ok.
Zauwazyłem że siłownik ten duzy który jest po lewej stronie przy gazniku(jak sie stoi przed samochodem)za wolno sie cofa.
Czy to jest to?
Czy może walniety którys wężyk z powietrzem(bo jest ich tam od zarypania)?
Czy walniety ten siłownik?
za pomoc z góry wielkie dzieki!
wolno spadają obroty silnika podczas zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
krzaś pisze:golfa 2 89r 1,6benz. Jakie jest oznaczenie tego silnika to nie wiem bo nie moge znalezc tej kartki
sprawdzales w bagazniku ? powinna tam byc naklejka z kodem. Silniki 1.6 byly na gaznikach 2e2 i 2ee. Sadze, ze masz 2e2 skoro piszesz o tych wezykach podcisnienia i silowniku 3 polozeniiowym.
Jak kupiles to auto, to wymien wszystkie wezykui podcisnienia na nowe. Kup 2 metry biezace przewodu paliwowego o srednicy 3 chyba, i wymien kazdy wezyk na nowy.
Podaj mi maila to wysle Ci serwisowke abys sobie sprawdzil ten silownik, czy dziala poprawnie.
sprawdz jeszcze to
http://scirocco.hbd.pl/Pierburg2e2.pdf
Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 14:58 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzaś
- Użytkownik

- Kontakt:
krzysztofpomirski@wp.pl
[ Dodano: 12 Gru 2007 11:01 ]
Jak kupiles to auto, to wymien wszystkie wezykui podcisnienia na nowe. Kup 2 metry biezace przewodu paliwowego o srednicy 3 chyba, i wymien kazdy wezyk na nowy.
Dzięki Miś wszystko ok. wymieniłem wężyki i działa jak powinien.
Punkcik dla ciebie.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 12 Gru 2007 11:01 ]
Dzięki Miś wszystko ok. wymieniłem wężyki i działa jak powinien.
Punkcik dla ciebie.
Pozdrawiam.