Nawiew dziala tylko na 4 biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nawiew dziala tylko na 4 biegu
Witam. mam taki problem z nawiewem czywiscie jest w nim klimatyzacja. chodzi mi dokladnie oto gdy wlaczam nawiew to tylko dziala na tym 4 biegu a sa trzy i na nich nie chce dzialac. Prosze o wszystkie propozycje..
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:40 przez kamil g60, łącznie zmieniany 1 raz.
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja kiedyś miałem to samo tylko że mój nie ma klimy i przyczyną było to COŚ nie wiem jak to się zwie ale po wymianie było ok a teraz znów tylko na ostatnim biegu działa :/ FOTY
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 21:16 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
VwDarek, to cos to sie nazywa bezpiecznik termiczny
I on czesto pada, i wtedy sa wlasnie takie objawy jak niedzialajace biegi procz ostatniego.
Wystarczy go wymienic, lub zastapic kawalkiem drucika, dopoki sie nie zakupi tego bezpiecznika.
Znalezc to mozna, odkrecajac polke u pasazera i wyjmujac dmuchawe.
I on czesto pada, i wtedy sa wlasnie takie objawy jak niedzialajace biegi procz ostatniego.
Wystarczy go wymienic, lub zastapic kawalkiem drucika, dopoki sie nie zakupi tego bezpiecznika.
Znalezc to mozna, odkrecajac polke u pasazera i wyjmujac dmuchawe.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
WitamVwDarek pisze:przyczyną było to COŚ nie wiem jak to się zwie ale po wymianie było ok
To cos to bezpiecznik temperaturowy. Moge sie mylic co do nazwy ale napewno cos w tym rodzaju. Mozna to kupic w elektrycznym za śmiech ale efekt jest niebagatelny.
Szcetgólnie 1 bieg dmuchawy jest użyteczny : cichy i ogólnie ekstra. Uwaga z wymiana nie można użyc lutownicy. PS ja użyłem i szczęśćie ze kupiełm 2 szt. Weź pozaginaj te druciki kombinerkami bedzie gittt
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- DamianCU
- Gadatliwa bestia
U mnie także nie działa 1 i 2 bieg. Gdy znajde czas zabiore sie za to
Każdy jest Kimś [VW]
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam DamianCU
GTI: viewtopic.php?f=88&t=346397" onclick="window.open(this.href);return false;
Przedwczoraj naprawiłem sobie wszystkie biegi w dmuchawie
Wyciągnąłem dmuchawę, włożyłem kawał druta miedzianego, którego końcówki zagniotłem kombinerkami i od tej pory wszystko OK - mam wszystkie biegi bez konieczności kupowania termicznego bezpiecznika.
P.S - pamiętajcie, aby kapnąć kropelkę smaru na łożysko dmuchawy. Nie używajcie WD 40 czy pochodnych, ponieważ są to stosunkowo "suche" preparaty. Ja potraktowałem łożysko OLEJEM SŁONECZNIKOWYM
I jeszcze jedno. Dobrze jest od razu zabezpieczyć dmuchawę od góry poprzez zastosowanie filtra przeciwpyłkowego ( to ta kratka pod przednią szybą od strony pasażera, pod kratkami od strony silnika. Mój filtr składa się z trzech warstw pończochy naciągniętej na plastykową kratkę, przytrzymane guma od słoika - sprawdzone
Wyciągnąłem dmuchawę, włożyłem kawał druta miedzianego, którego końcówki zagniotłem kombinerkami i od tej pory wszystko OK - mam wszystkie biegi bez konieczności kupowania termicznego bezpiecznika.
P.S - pamiętajcie, aby kapnąć kropelkę smaru na łożysko dmuchawy. Nie używajcie WD 40 czy pochodnych, ponieważ są to stosunkowo "suche" preparaty. Ja potraktowałem łożysko OLEJEM SŁONECZNIKOWYM
I jeszcze jedno. Dobrze jest od razu zabezpieczyć dmuchawę od góry poprzez zastosowanie filtra przeciwpyłkowego ( to ta kratka pod przednią szybą od strony pasażera, pod kratkami od strony silnika. Mój filtr składa się z trzech warstw pończochy naciągniętej na plastykową kratkę, przytrzymane guma od słoika - sprawdzone
- robertto84
- Mały gagatek
- Kontakt:
Drucik ok też może być ale to może doprowadzić w przyszłości do pożaru bo bezpiecznik sie spali a drucik nie. Co do bezpiecznika to ja go kupiłem w cenie 2 zł więc to chyba nie jest jakiś duży koszt.kogan77 pisze:Przedwczoraj naprawiłem sobie wszystkie biegi w dmuchawie
[ Dodano: 07 Mar 2008 15:31 ]
Wymieniłem bezpiecznik ale mam dalej problem. Wcześniej działał tylko 3 bieg. Po wymianie działa tylko 2 i 3. Sprawdzałem wyłącznik jest ok. Próbowałem też kablami pobudzić dmuchawę i udało się tylko 2 i 3 - 1 bieg nie działa
Pomóżcie