Slabe przeciwmgielne halogeny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Slabe przeciwmgielne halogeny
witam , założyłem ostatnio halogeny przeciwmgielne do mk3 . ( kupiłem z niedziałającymi a potem się jeszcze jedna strona "stłukła" ) Niestety swiecą one bardzo symbolicznie , w zasadzie nic nie dają , a przecież są tam silne żarówki . Instalacja mego pojazdu pozostawia wiele do życzena, ktoś dokonywał samodzielnych napraw czy moze to być przyczyna słabego świecenia ? czy po prostu te halogeny są tylko ozdoba i "ten typ tak ma " ?
pozdrawiam Grzegor
pozdrawiam Grzegor
Ostatnio zmieniony pt sty 26, 2007 19:59 przez GrzegorM, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf Mk III 1.8
VW Multiwan 2.0
VW Multiwan 2.0
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
instalacja wygląda na oryginalna tzn przekażnik halogeny itd natomiast ktoś w niej grzebał i kable są podłaczone po partyzancku , jakby coś sie zwaliło i ktoś łatał tą instalacje.
Żarówki sa w halogenach oryginalne takie z kabelkiem
pytanie podstawowe jest ciągle aktualne : czy ten typ tak ma ? czy szukać przyczyny s łabego świecenia ?
pozdrawiam Grzegorz
Żarówki sa w halogenach oryginalne takie z kabelkiem
pytanie podstawowe jest ciągle aktualne : czy ten typ tak ma ? czy szukać przyczyny s łabego świecenia ?
pozdrawiam Grzegorz
Golf Mk III 1.8
VW Multiwan 2.0
VW Multiwan 2.0
- Paweł Marek
- V.I.P.
Też mam wrażenie że te halogeny sa dla ozdoby. Załozyłem sobie oryginalne używki, żąrówki jak mają być (chyba 35 albo 45W) i prawie zero efektu. Zdenerwowany tym wsadziłem w główne reflektory H4 90/100W i teraz to jest to, a halogeny dają takie słabe światło, że nic nie pomagają. Natomiast widziałem mocniejsze żarówki do halogenów, chyba 70 W. Może takie trzeba wsadzić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Panowie a w szczególności panie dikusek 99 wiem po co są te halogeny i nie spodziewam się świateł "długich " ale one świeca na poziomie swiateł pozycyjnych no moze troszeczke lepiej, jadąc noca w lesie musiałem wyłaczyć światła mijania żeby stwierdzić czy zapaliły mi się halogeny czy nie a przecież firmowo są tam montowane żarówki 55w ! stąd moje pytania
jeszcze raz pozdrawiam Grzegor
Golf Mk III 1.8
VW Multiwan 2.0
VW Multiwan 2.0
- Paweł Marek
- V.I.P.
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Trzeba bylo pisac tak odrazu. Teraz wiem ze zle ci swieca. Masz cos nie tak z instalacja. Moje swieca bardzo dobrze. Nie jestem elektrykiem ale przy duzych poborach pradu moze nie starczac na halogeny i dlatego tak swieca. A nie przygasa ci oswietlenie w samochodzie, jak swieca reflektory?? Nowy masz akumulator?? Sprawdz jeszcze istalacje, przewody ( moze zalozyles za cienkie??). PozdrawiamGrzegorM pisze:Panowie a w szczególności panie dikusek 99 wiem po co są te halogeny i nie spodziewam się świateł "długich " ale one świeca na poziomie swiateł pozycyjnych no moze troszeczke lepiej, jadąc noca w lesie musiałem wyłaczyć światła mijania żeby stwierdzić czy zapaliły mi się halogeny czy nie a przecież firmowo są tam montowane żarówki 55w ! stąd moje pytania
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt: