Pasek klinowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek klinowy
Sluchajcie mam pytanko: czy mozliwym jest aby pasek klinowy potocznie mowiac tak "slizagal", ze bylo by slabsze ladowanie, a kontrolka by sie nie swiecila i nie bylo by slychac jego pisku? jest to mozliwe? dziekuje z gory za pomoc!
- dj_bovorta
- Mały gagatek
- Kontakt:
wiecie, alternator juz ze tak powiem po regeneracji, nowka diody, regulator ze szczotkami. Rano lubi zapiszczec tylko ze nie zaraz po zpaleniu tylko jak na zimnym silniku przyspiesze. Ale kontroka nigdy nie swieci. Pasek byl naciagniety "dosyc". Zauwazylem ze czasami przed skokiem ladowania na takie jak byc powinno, pasek na dwie sekundy lubi zapiszczec. Lozysko tez nie dawno wymieniane.
Szukasz idealnej kobiety??...wez piwo i idz do garażu ;)
możliwe
możliwe i bardzo prawdopodobne, jeżeli alternator ok to pewnie pasek, ale powinieneś go słyszeć przynajmniej jak wjedziesz w kałużę...
Pozdro!
Pozdro!
moje fotki: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1716783#1716783
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- miałem dokładnie właśnie to, z powodu kółka od alternatora - rozgieło się na boki, gdyż ta blacha z kórej jest zrobione przetarła się/przerdzewiała.tursky pisze:czy mozliwym jest aby pasek klinowy potocznie mowiac tak "slizagal", ze bylo by slabsze ladowanie, a kontrolka by sie nie swiecila i nie bylo by slychac jego pisku?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Tommek-GTI
- Ma gadane
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sprawdź jeszcze złączkę od niebieskiego kabelka koło klemy +12V przy akumulatorze - tam podawane jest napięcie wzbudzenia altka, jak nie ma przejścia, to altek nie będzie ładował i lampka nie będzie świeciła. Możesz też sprawdzić, czy lampka od ładowania świeci się przy przekręconym kluczyku, ale gdy silnik nie pracuje - jak się świeci, to znaczy, że ten niebieski kabelek jest ok.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;