Schemat nadmuchów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Schemat nadmuchów

Post autor: lordmatej » śr gru 05, 2007 22:23

Panowie potrzebny mi jakiś schemat którędy ida nadmuchy,gdzie się zaczynają,gdzie rozgałęziają i gdzie nastepuje podział na kierunki.Mam problem z nadmuchem na nogi i za cholerę nie wiem ja się do tego zabrac,przełącznika wolałbym nie ruszać bo jak spierniczę cos w tych linkach to anielski orszak!!!!!!Dmucha wszędzie oprócz na nogi.Ani z przodu a ni z tyłu a ni z prawej ani z lewej ani zimne ani cieple.Na szybę tajfun, z konsoli tajfun a na nogi nawet pierdnięcia nie ma.HELP!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 02:26 przez lordmatej, łącznie zmieniany 1 raz.

...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...

Awatar użytkownika
forevwers
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: forevwers » śr gru 05, 2007 22:27

wszystko sie zaczyna od centralki ogrzewania. do niej ida linki ktore poruszaja odpowiednie przegrody. centralke masz pod tunelem srodkowym pod deska. bycmoze odpiela ci sie jedna linka. odkrec tunel srodkowy i bedziesz widzial od dolu

Obrazek

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » śr gru 05, 2007 23:01

lordmatej, może coś na łączeniacg kanałów? Ale ogólnie nie masz czego załować, w MK3 wyjątkowo źle rozwiązali nawiew na nogi. Dmucha w okolice kości piszzcelowej, w połowie między kostką a kolanem, po 2 godzinach jazdy w samochodzie jest gorąco, a w palce u stóp się marznie. W innych samochodach jest OK, wieje w kierunku stóp, w Audi po 10 min jest tam ciepełko.
Obrazek Obrazek

[ Dodano: 05 Gru 2007 22:06 ]
Kurde nie chce się wkleić drugie jpg :( Spróbuję jeszcze raz...
Obrazek
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 23:04 przez Grzesiekk1982, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lordmatej » czw gru 06, 2007 09:40

Dzięki panowie,o to mi chodziło!!
Grzesiekk1982 pisze:Ale ogólnie nie masz czego załować, w MK3 wyjątkowo źle rozwiązali nawiew
ja miałem przed golfem Ladę 2107 i tam mimo że był jeden stopień nadmuchu i dwa tryby grzania czyli szyby i wnętrze to po ok 10 kilometrach po mieście było już super ciepło od samego dołu!!!!Ale to było autko przygotowane na sybir!! A golfik to cywilizacja!! Pozdro i idę grzebać w konsoli!!

Awatar użytkownika
forevwers
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: forevwers » czw gru 06, 2007 09:47

widze ze mieszkamy niedaleko, wiec jakbys mial jakies wieksze problemy to sluze pomoca. jakies 2 tygodnie temu bawilem sie w wymiane nagrzewnicy wiec wiem jak to wszystko wyglada od srodka

Obrazek

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lordmatej » czw gru 06, 2007 12:18

zychu4, świetnie!!Co 2 głowy to nie jedna,ale oczywiscie najpierw spróbuje się po bawić sam!! A propos s-rza to gdzie mieszkasz konkretnie??Ja na króla.

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » czw gru 06, 2007 17:09

lordmatej pisze:ja miałem przed golfem Ladę 2107
Ruskie to mają w ogóle ogrzewania. W którejś gazecie kilka lat temu skomentowali że łada 111 ma piekielnie wydajną nagrzwenicę ;) Zaporożce miały coś w rodzaju webasto na benzynę, a w latach 90 w testach reflektorów Auto Bild'a gdzie było ok 25 reflektorów, ledwo połowa ksenonów dorównywała w punktacji lampom... Samary :helm:
Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”