problem z podsufitką
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z podsufitką
na załączonym zdjęciu widać dręczący mnie problem. Czy uda się to jakoś podkleić nie ściągając całej podsufitki? Ta wierzchnia warstwa odkleiła się praktycznie na całej powierzchni od środu dachu do tylnej szyby.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Marek
- V.I.P.
obawiam sie, ze raczej nie da rady... To powierzchnia gdzieś z 0,5 m2. Nie ma dojscia, zeby równo przesmarowac, o odtłuszczeniu nie wspominając. Poza tym byłby kłopot z dociskiemlisisko pisze:Miałem dokładnie tak samo. Butapren bez zdejmowania podsufitki i po kłopocie. Tylko wcześniej trzeba odtłuścić.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Butaprem przerabiałem dawno temu w maluszku. Najpierw pięknie trzyma, a jak słonecznko przygrzeje to puszcza. Może silikon zwykły? Oczywiście po odtłuszczeniu blachy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
bo to nie odpadła cała podsufitka od blachy tylko jej wierzchnie pokrycie. Ta sztywna część "z jakiegoś styropianu czy czegoś podobnego" trzyma do dachu. Odkleiła się tylko ta warstwa ze skaju czy czegoś podobnegodaaroo pisze:nie wiem jak to mogło odpaśc bo przynajmniej u mnie podsufitka jest jakby z jakiegos styropianu czy czegoś podobnego