Stukanie w przednim zawieszeniu kiedy jest mokro
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie w przednim zawieszeniu kiedy jest mokro
Witam wszystkich,
Mam taki glupi problem.....cos mi zaje....stuka w przednim zawieszeniu,ale tylko wtedy kiedy jest mokro. Jak jest sucho to problem znika.....i nie sa to sworznie, koncowki drazka czy amorki.....wszystko sprawdzone na trzepakach.....nie moge nic dojrzec a nie mam pomyslu na co zwrocic uwage......czy ktos z WAS moglby mnie jakos nakierowac?? Dodam, ze te stuki dochodza jakby spod nog czyli ze srodka....czasem mam wrazenie ze z gdzies z boku ale rzadko.A moze jakies dwa zrodla tego stukania?? Zgory dzieki za odp.
Mam taki glupi problem.....cos mi zaje....stuka w przednim zawieszeniu,ale tylko wtedy kiedy jest mokro. Jak jest sucho to problem znika.....i nie sa to sworznie, koncowki drazka czy amorki.....wszystko sprawdzone na trzepakach.....nie moge nic dojrzec a nie mam pomyslu na co zwrocic uwage......czy ktos z WAS moglby mnie jakos nakierowac?? Dodam, ze te stuki dochodza jakby spod nog czyli ze srodka....czasem mam wrazenie ze z gdzies z boku ale rzadko.A moze jakies dwa zrodla tego stukania?? Zgory dzieki za odp.
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 02:16 przez srebros1, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerze mówiąc to ja nie mam zielonego pojęcia. napisz może jakie to stuki metaliczne czy może głuche jakieś. czy są one jak wrzucisz na luz czy może na biegu czy podczas przyspieszania czy hamowania silnika?
O=======O
:D to jest to!!!!!!!
przepraszam wszystkich za błędy ortograficzne:P
BęDE RAD GDYM POMóGł:D
:D to jest to!!!!!!!
przepraszam wszystkich za błędy ortograficzne:P
BęDE RAD GDYM POMóGł:D
No wiec to sa zwykle gluche stuki takie jak by cos zwyczajnego w zawieszeniu padlo ale tak jak pisalem auto przetrzepane i nic. A tak przy okazji jak mi ubywa okolo 1 litra plynu z ukladu chlodzacego na 50km i zadnych wyciekow z gory nie widac to moze byc pompa wodna?? Uszczelka pod glowica raczej odpada bo bylem na tescie na zawartosc CO2 i wszystko ok. Zreszta olej w normie nic nie przybywa a dolalem chyba z 6-7 litrow:) Jutro jade na kanal to sie okaze ale tak z ciekawosci pytam czy az tyle moze przez pompe w tak krotkim czasie ubywac.......ale to drugorzedna sprawa najwarzniejsze to chore stukanie.
[ Dodano: 04 Gru 2007 18:30 ]
stuka tylko jak jade przyspieszanie czy hamowanie nie robi roznicy. Zwyczajne stukanie na nierownosciach i nie tylko.....nawet na rownej drodze puka troche mniej ale puka.
[ Dodano: 04 Gru 2007 18:30 ]
stuka tylko jak jade przyspieszanie czy hamowanie nie robi roznicy. Zwyczajne stukanie na nierownosciach i nie tylko.....nawet na rownej drodze puka troche mniej ale puka.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
to sporo Ci tego plynu ubywa.wrecz bym powiedzial ze tragicznie duzo.no nie wiem ale wg mnie to zawieszenie, moze osoba ktora badala auto jakas marna. wahacz, amorki, przegub to te elementy sa najwazniejsze
Ostatnio zmieniony wt gru 04, 2007 19:41 przez sawik160284, łącznie zmieniany 1 raz.
chętnie służe pomocą
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- dj_bovorta
- Mały gagatek
- Kontakt:
Co do tego stukania masz obnizony zawias ? ja mam zawias obnizony na seryjnych amorach i tez mi lubi popukac tak samo mam w hondzie heh nie moge sie pozbyc tego stukania tak samo wszystkie elementy zawieszenia sa ok bez luzu ja stawiam na amortyzatory dokladniej na tloki amorow narazie nei mam kasy ale zmienie na nowe moze sportowe to zobacze w hondzie mam taka sam sytuacje po obnizeniu zawieszenia stuk puk (kto tam)
Looknij na moja golfiane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=127106
Str. 2 zdjecia noca
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=127106
Str. 2 zdjecia noca
- dj_bovorta
- Mały gagatek
- Kontakt: