Pykanie z cewki zaplonowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pykanie z cewki zaplonowej
Witam mam takie pytanie czy cewka zapłonowa w golfie 2 1.8 benzyna automat powinna wydawać jakieś dźwięki. Bo u mnie z niej słuchać pykanie. Mam taki problem ze od czasu do czasu mój samochód w szczególności jak trochę popada nie odpala(mojej dziewczynie - a najlepiej jak mnie nie ma) - ja przyjeżdżam po południu i wszystko gra. Zastanawiam sie czy to może być problem z tym. Chyba ze to pyka coś gdzieś obok cewki zapłonowej ? Dodam ze od czasu do czasu jak samochód postoi kilka dni to akumulator sie rozładowuje - nie jest to regułą bo w tym roku rozładował sie 2 razy po zimnych mokrych nocach - akumulator nowy ze sklepu kupiony w tamtym roku ładnie sie ładuje później także nie wydaje mi sie ze to on. Dodatkowo mam problem z tym ze woda leci mi za skrzynką bezpiecznikową ale to juz czytałem ale to juz znalazłem że to albo podszybie albo otwór gdzies w tamtej czasci auta. Dodam ze auto dzisiaj po postu nie odpalilo po powrocie akumlator ok od pierwszego odpalil.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Czy zawsze słychać to cykaie czy tylko jak nie chce sie zał?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;