Rdza na przewodach hamulcowych GolfII,1991,1,6 benz,PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rdza na przewodach hamulcowych GolfII,1991,1,6 benz,PN
Witam. Jak w temacie. Nie na całości, tylko w odcinkach bliżej kół. Czy może ktoś wie, jak są grube ścianki tych przewodów, czy nie grozi wyciekiem płynu? Czy wystarczy oczyszczenie i zamalowanie np. hemmeraifem. Bedę wdzięczny za porady.
- bryszard
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie w MKIII są całe zardzewiałe te tylne i nie czyściłem bo moge je uszkodzić ale to co zardzewiało to jest chyba ta osłona pierwsza a przewód raczej jest ok ale będe wymieniał.U mnie w mk3 przewody wcale nie są takie tanie np pompa korektor ok 40zł sztuka + przewód koło a przewód gumowy cos koło 22 zł.Wiem że jest problem żeby odkręcić przewody przy korektorze i raczej jest to niemożliwe korektor alum a przewód ma gwint stal i to pięknie spieka.
tak jak mówisz... nie oszczędzaj bo komuś zrobisz jeszcze krzywde..... sam sobie też ale to już na własną proźbe ... bo ty o korozji wiesz ale ktoś bogu-ducha winny.... brrrrr wymień nie czyść....rzodkiew pisze:tanie czy nie , a hamulec to hamulec , dzis zaoszczedzisz 200 jutro mozesz stracic zycie albo odebrac komus innemu, lepiej wymienic jak ruda je zjada , i nie czyscic przewodow szczotka czy czyms innym bo tak jak przedmowca pisze mozna je uszkodzic . pozdro
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...