witam! pierwsza sprawa: wybiło mi do góry amortyzator z tyłu, tak, że długi bolec wbił się w tylną półkę w bagażniku i amortyzator prawdopodobnie nie trzyma. amortyzatory wymieniałem pod koniec tamtego roku i mam na nie gwarancje. i tak: byłem u jednego mechanika, który powiedział, że zostały źle założone jakieś gumy i to wina tego, co zakładał amortyzatory (nawiasem ta osoba jak dotąd spieprzyła mi wszystko co robiła przy samochodzie), byłem u drugiego mechanika i powiedział ze to wina kielicha który się urwał i już jestem wstępnie umówiony na wymianę. cena ok 100 zł z robocizną. któremu wierzyć? jeśli pierwszemu to jadę do tamtego, który mi zakładał amortyzatory zjebać go i wymuszać naprawę, jeśli drugiemu to po prostu wymienić.
druga sprawa: ostatnio zakupiłem nowe koła w norauto i okazało się że przednie prawe koło jest pod pewnym kątem w pionie do reszty. wcześniej na stalówkach tego nie widziałem. gdy pojechałem do norauto to sprawdzić gościu powiedział że cała kolumna mcphersona jest krzywa i do wymiany. oprócz tego końcówka drążka, która już raz wymieniałem i tulej przy lewym wahaczu, którą w ostatnich miesiącach wymieniałem już dwa razy!! jak to możliwe? co może być nie tak że co chwilę tak mi się wali zawieszenie? wiem że polskie drogi są chu... i klnę na nie na każdym kroku ale bez przesady!! co o tym sądzicie? z góry dzięki za zainteresowanie
Dziwna sprawa z zawieszeniem - kilka pytań
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- david_p
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dziwna sprawa z zawieszeniem - kilka pytań
Ostatnio zmieniony wt gru 04, 2007 12:20 przez david_p, łącznie zmieniany 1 raz.