Nie mozna odpalic auta - swieci kontrolka akumulatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie mozna odpalic auta - swieci kontrolka akumulatora
Jechalem dzisiaj autem i po ok 15 km nagle podczas jazdy mi zgasło. Zaświeciła się kontrolka akumulatora i nie mozna go bylo ponownie odpalic. Rozrusznik kreci ale auta nie moge odpalić:( Samochod odstawilem do mechanika a on stwierdzil ze cos jest z silnikiem. Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem? Ok 200 km uplynelo od wymiany rozrzadu.
ładowanie moze siadł alternator ale zeby silnik ??????????hmmmmmmmmmmmarturropl pisze:Zaświeciła się kontrolka akumulatora
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 14:16 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Czyli raczej wykluczacie ze cos jest nie tak z silnikiem? Gosc mnie wystraszyl i nie wiem czego sie moge teraz spodziewac i ile to moze kosztowac:(sawik160284 pisze:mi tez wyglada to na alternator.moze nie bylo ladowania. ale zeby cos z silnikiem sie stalo.jak moze krecic rozrusznik jak akumulaotr mozliwe ze sie rozladowal?
a mi sie wydaje ze to nie alternator bo tak to by kontrolka zaswiecila sie przed zgasnieciem silnika... raczej to bedzie problem z elektronika, paliwem, duzo moze byc mozliwosci. Jak krecisz rozrusznikiem to jaki jest efekt? próbuje zapalic czy tylko kreci i nic?
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=546073]Kartoteka[/url]
[color=#FF0000]w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila[/color]
MK5 '08 GT Sport ---> [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=546073]Kartoteka[/url]
[color=#FF0000]w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila[/color]
tylko kreci ale nie moze "zaskoczyc"Krzycho78 pisze:a mi sie wydaje ze to nie alternator bo tak to by kontrolka zaswiecila sie przed zgasnieciem silnika... raczej to bedzie problem z elektronika, paliwem, duzo moze byc mozliwosci. Jak krecisz rozrusznikiem to jaki jest efekt? próbuje zapalic czy tylko kreci i nic?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
i że niby bez alternatora nie zapali?? mi się wydaję że bez alternatora powinien palić dopóki aku nie padnie...a rozrusznik kręci jak kolega arturropl napisał...Skulek pisze:Pewnie poszedł Ci kabel od masy od alternatora
Może sprawdź pasek na alternatorze...może spadł pasek, nie kręci pompa wody i jakiś układ nie pozwala odpalić auta...nie wiem czy dobrze kombinuję...
Jak dla mnie chlopaki to akumulator i alternator odpada.Jak by poszedl alternator i nie bylo ladowania to by wczesniej swiecila kontrolka od ladowania i jeszcze by jechal do wyczerpania akumulatora,a potem to by juz nie krecil.Na poczatek sprawdz pompke paliwa czy dziala,czy jest iskra.Kumplowi pompka padla i jak sie potem okazalo dlatego ze mial zapchany filtr paliwa,a ona nie miala sily przepchac i siadla.
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
oj koledzy myslicie technika jeszcze fiatów 126p, samochód moze nie dać sie odpalić przez to ze w kompie pojawił sie jakiś bład, np niektórych bmw nie dało sie odpalić jak brakowało ciupke płynu od wspomagania wiec podłączenie pod kompa moze dac ci odpowiedz, ja sprawdziłbym pompe paliwa, kable od alternatora i ładowanie.