[MK3] Dym spod maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Dym spod maski
Witam,
wczoraj znajomy wymienil mi uszczelke pod pokrywa zaworow. Dzisiaj (jest zajebiscie goraco) zauwazylem po zatrzymaniu (raptem 5 min jazdy) ze unosi sie dym/para spod maski. Coz to moze byc? Olej nigdzie nie cieknie. Ciecz chlodzaca jest w odpowiedniej ilosci.
wczoraj znajomy wymienil mi uszczelke pod pokrywa zaworow. Dzisiaj (jest zajebiscie goraco) zauwazylem po zatrzymaniu (raptem 5 min jazdy) ze unosi sie dym/para spod maski. Coz to moze byc? Olej nigdzie nie cieknie. Ciecz chlodzaca jest w odpowiedniej ilosci.
Pozdrawiam
Gregor
Golf III Variant 1.8 75KM 95 r.
Gregor
Ostatecznie wymienilem na uszczelke gumową, wpasowała się jak ulał.
Jest jakas idealna kolejnosc dokrecania srub? (ktorych jest osiem)
1 2 3 4
5 6 7 8
Dokrecalem w kolejnosci 3 7 1 5 2 8 4 6. Oczywiscie powoli, rownomiernie, ale cosik mi jeszcze dymi, moze to jeszcze ten olej co wyciekl wczesniej (nie bylem w stanie dokladnie wytrzec).
Btw, to moja pierwsza "wieksza" robota w aucie Dotychczas tylko filtry, plyny
Jest jakas idealna kolejnosc dokrecania srub? (ktorych jest osiem)
1 2 3 4
5 6 7 8
Dokrecalem w kolejnosci 3 7 1 5 2 8 4 6. Oczywiscie powoli, rownomiernie, ale cosik mi jeszcze dymi, moze to jeszcze ten olej co wyciekl wczesniej (nie bylem w stanie dokladnie wytrzec).
Btw, to moja pierwsza "wieksza" robota w aucie Dotychczas tylko filtry, plyny
Pozdrawiam
Gregor
Gregor
Dalem 27 zl. w ponoc najtanszym sklepie w okolicy.
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 18:00 ]
Jakos pospieszylem sie z euforia... teraz leci mi w kilku miejscach spod pokrywy, a niech to... nie leje sie strugami, ale z lekka wycieka i to niestety znowu mi smierdzi. Nie wiem co zle moglem zrobic, za lekko dokrecilem?
[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 18:00 ]
Jakos pospieszylem sie z euforia... teraz leci mi w kilku miejscach spod pokrywy, a niech to... nie leje sie strugami, ale z lekka wycieka i to niestety znowu mi smierdzi. Nie wiem co zle moglem zrobic, za lekko dokrecilem?
Pozdrawiam
Gregor
Gregor