Wysoka temperatura wody i pali sie lampka oleju MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Emader
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wysoka temperatura wody i pali sie lampka oleju MK2

Post autor: Emader » sob lip 09, 2005 18:50

Witam
odrazu na wstepie zaznacze ze opcja szukaj jeszcze nie dziala.

Mam taki problem gdy silnik chodzi na luzie przez dluzszy czas albo jade w korku to strasznie mi rosnie temp wody, przekracza 3/4 wskaznika. Wraz ze wzrostem temp wody rosnie mi temp oleju silnika i zaczyna mi sie palic lampka i bzyczek napierdziela po uszach.
Musze zaznaczyc ze stan oleju mam dobry ostatnio wymienialem czujnik oleju, niemam pojecia co to moze byc i czy wzrosty tych dwoch temperatur maja jakis zwiazek ze soba.

Pozdrawiam i prosze o szybka pomoc bo w przyszlym tyg mam zamiar wyjechac w dluzsza trase :pub:

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » sob lip 09, 2005 19:23

Na początek proponowałbym wymianę termostatu.

greg

Post autor: greg » ndz lip 10, 2005 19:41

i sprawdź wentylator czy się załącza bo pomimo wszystko powinno schładzać silnik. Zależność jest bo jesli masz chłodniczkę oleju (nad filtrem oleju wchodzą węże od układu chłodzenia) a temperatura wody wysoka, to za wysoka temperatura oleju=rzadki olej=spadek ciśnienia

Awatar użytkownika
dzikusek99
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikusek99 » pn lip 11, 2005 00:06

Zgadzam sie zacznij od termoststu, ale mi to wyglada na uszczelke pod glowica. A jak chodza szklanki??

Awatar użytkownika
Emader
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Emader » pn lip 11, 2005 22:04

co to szklanki bo nie czaje zargonu??

termostat jest ok wiatrak sie wlacza, ale bylem dzisiaj u mechanika i na 99% jest to uszczelka pod glowica. zauwazylem jeszcze jedna rzecz golf mi troche olej bierze. Orientujecie sie jakie sa mnie wiecej ceny uszczelki i ile biora za robocizne i jak ktos zna dobrego mechaniora w trojmiescie to prosilbym o namiary

Pozdrawiam :pub:

[url]http://vwbits.com[/url]

Awatar użytkownika
dzikusek99
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikusek99 » pn lip 11, 2005 23:19

czyli dobrze mowilem uszczelka ci padla. Stad bierze olej. Po wymianie uszczelki problem zniknie. Trudno mi powiedziec ile cie to bedzie kosztowac. Ale jak juz zrobisz to napisz bo sam jestem ciekaw. Jak mechanik juz tam zajrzy to niech sprawdzi czy innych rzeczy nie masz do robienia. Bo z wymiana uszczelki troche roboty jest i lepiej za czesto nie zagladac pod glowice, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Emader
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Emader » pn lip 11, 2005 23:59

jutro mam znac cene bo wsumie to bedzie robil koles mojego kumpla z pracy ma serwis cryslera wiec chyba zna sie na rzeczy no zobaczymy, dlatego chcialem sie dowiedziec jakie sa mniej wiecej ceny za ta robote :]

[url]http://vwbits.com[/url]

Awatar użytkownika
dzikusek99
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikusek99 » wt lip 12, 2005 09:44

Moge ci powiedziec ze ostatnio robilem regeneracje pompy wtryskowej i wymienilem termostat. Za wszystko z robocizna dalem 400zl. Jestem z W-wy, pewnie gdzie indziej byloby taniej :( .Kumpel mowi ze w Łukowie (tam mieszka) robocizna jest tania. Siedza przy samochodzie caly dzien a pozniej mowia 50 - 100zl. Zycze powodzenia i jak najnizszej kwoty. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”