Czego mnie to bzyczy!!!???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czego mnie to bzyczy!!!???
podczas jazdy wlacza sie jakis bzyczek i zaczyna mrugac diodka od oleju, olej na pewno jest bo wymienialem dwa tygodnie temu i zreszta na bagnecie jest, nie wiem co jest nie tak czujnik nawalil?? czy to sie tak objawia?? i ile kosztuje takie cudo jak cos???? Silnik 1,8 RP
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiem ze jest od cisnienia , wiec jak jest za malo oleju to jest mniejsze cisnienie i zaczyna alarmowac prawda?? tylko czemu on sie odzywa jak jest 4 litry ??? dzisiaj zamienie czujnik od kumpla a jak nie to doleje 0,5 Litra jakiegos mineralnego
Ostatnio zmieniony pt kwie 28, 2006 18:44 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

olej to się sprawdza na bagnecie a nie że "nalałem 4 litry bo tak w książce pisze". Sprawdź poziom bo skoro wczesniej było normalnie a teraz głupieje to albo za mało masz tego oleju, albo ciśnienie spada( jest tak możliwość - znana z autopsji że po zmianie gatunku oleju- czasem wystarczy firmy np. po Castrolu Mobil bo tak było wydzieli się szlam który zasklepia smok w misce olejowej i pompa za mało ma oleju do zassania) ale to sprawdź w ostateczności. Najpierw poziom, potem czujnik a na końcu smok.