brak centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak centralnego zamka
Witam wszystkich jestem nowy wiec pasuje sie przywitać HELLO. Jestem nowym posiadaczem golfa 4 i mam takie pytanie czy były wersje bez centralnego zamka i co to jest ze podczas otwierania dzwi kierowcy(nie mylić z przekrecaniem kluczyka)słychac bzyczenie takie cos jak pompka paliwa Prosze o pomoc
podczas przekrecania kluczyka czuje lekki opór a kiedys nawet pofatygowałem sie i rozebrałem tapicerke dzwi aby dostac sie do zamka z tego co amietam to wypiołem tylko jedną wtyczke z zamka która słuzy do właczenia oswietlenia wnetrza podczas otwartych dzwi.wydaje mi sie ze do centralki powinien byc zamontowany silniczek ktory steruje zamkami . W wymontowanym zamku miałem jakies koła zebate pod dekielkiem ale do czego one słuza to nie mam pojecia.Chyba Niemiec nie zrobił by golfa bez centralki co -albo sie myle
- B_e_n_e_k
- Nowicjusz
- Kontakt:
No własnie w tym momencie sie męcze z tym samym problemem. Bo rozkrecałem tapicere zeby podkleić podłokietnik w drzwiach bo nity popuszczały no i wlasnie zauwazylem kabel ktory idzie do zamka. Dlatego podejrzewam że w każdym zamku jest silniczek do centralki, tylko jeśli nie ma centalki w pakiecie, no to po prostu siłownik jest wyłączony. pytanie tylko jak to uruchomić bo napewno sie da. Jutro wezme pod te kabelki podepne 12V i zobacze czy sie coś poruszy. Lewik, jak wiesz juz coś wiecej, no to podziel sie informacjami.
[ Dodano: 15 Gru 2007 01:49 ]
a to bzyczenie przy otwarciu drzwi to własnie jest pompka paliwa, która włacza sie ponownie po właczeniu zapłonu.
[ Dodano: 15 Gru 2007 01:49 ]
a to bzyczenie przy otwarciu drzwi to własnie jest pompka paliwa, która włacza sie ponownie po właczeniu zapłonu.