Szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyberdach
Witam i pozdrawiam
Jestem nowy więc sorki jeżeli powtarzam pytanie. Jestem świeżym posiadaczem Golfa III(od wtorku) i mam problem a może nie. Moje auto posiada szyberdach(żadna nowość)ale nie o to chodzi, dzisiaj po południu zaczęło tak lać że nie było nic widać, oberwanie chmury,a moje pytanie brzmi czy mozliwe jest aby otwory do odprowadzania wody nie nadążyły jej odprowadzać?? Ponieważ ciekła woda do środka, a przy mniejszym deszczu wszystko było w porządku. Lub dałem ciała i niedomknąłem szyberka, gdyż domknąłem kluczykiem to przestało ciec.
Pozdrawiam Volf
Jestem nowy więc sorki jeżeli powtarzam pytanie. Jestem świeżym posiadaczem Golfa III(od wtorku) i mam problem a może nie. Moje auto posiada szyberdach(żadna nowość)ale nie o to chodzi, dzisiaj po południu zaczęło tak lać że nie było nic widać, oberwanie chmury,a moje pytanie brzmi czy mozliwe jest aby otwory do odprowadzania wody nie nadążyły jej odprowadzać?? Ponieważ ciekła woda do środka, a przy mniejszym deszczu wszystko było w porządku. Lub dałem ciała i niedomknąłem szyberka, gdyż domknąłem kluczykiem to przestało ciec.
Pozdrawiam Volf
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
sprawdz, czy masz dobrze założoną taką ramkę plastikową, która zbiera krople wody z tylnej krawędzi szyberdachu, czyli tej, która jest zwykle najmniej szczelna. Gdy kupilem mojego golfika to ta ramka byla wsunięta między podsufitką a dachem i strasznie się tłukła. Do zamocowania tej ramki są specjalne zatrzaski w przedniej częsci szybra
Achamerski, mógłbyś jasniej bo nie za bardzo wiem gdzie tego szukać, ponieważ tak jak napisałem poznaję dopiero ten samochód, a to jest mój pierwszy VW. I pytanie o kontrolkę poduszek powietrznych, chyba normalne jest to że po przekręceniu zapłonu zapala sie kontrolka od airbagów i po chwili gaśnie?? Acha i przy puszczaniu chamulca(nożnego) słychać krótki pisk. Nie przeszkadza to w skuteczności chamowania ale jest irytujące, czy winna jest linka ręcznego, gdyż jak na postoju zaciągnę ręczny to wciskając chamulec nożny nie słychać tego pisku. Czy wystarczy zrzucić bębęn i WD40??
Sorki że zarzucam tak pewnie oczywistymi pytaniami, ale myślę że po wzięciu relanium
można wytrzymać i odpowiedzieć.
Dzięki za odpowiedzi i wyrozumiałość
Sorki że zarzucam tak pewnie oczywistymi pytaniami, ale myślę że po wzięciu relanium

Dzięki za odpowiedzi i wyrozumiałość
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Na dołączonej fotce jest widoczna ramka z rynienkami do odprowadzania wody(numer 7). Zatrzaski są oznaczone jako Z. Żeby sie nie lało ta ramka musi być poprawnie założona. Można jeżdzić wtedy z uchylonym do gory dachem w czasie deszczu. Oczywiscie jesli nie jest to oberwanie chmury.
A jesli chodzi o piski przy hamowaniu to kolejna typowa usterka. Szczeka hamulcowa trze o bęben w jednym miejscu i trzeba nasmarować - tylko z rozwagą bo w pobliżu są hamulce
A jesli chodzi o piski przy hamowaniu to kolejna typowa usterka. Szczeka hamulcowa trze o bęben w jednym miejscu i trzeba nasmarować - tylko z rozwagą bo w pobliżu są hamulce

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.