Swap z 1.6 na 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VwDarek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Swap z 1.6 na 1.8
Cześć...Wczoraj pojawił się pomysł na zamianę z 1,6 na 1,8...
Znalazłem silniczek w ciekawej cenie...Z osprzętem, jedynie bez skrzyni..Skrzynie mam dobrą więc ją zostawię...
Chciałem zapytać co będzie mi potrzebne do takiego przełożenia silników..(Co jeszcze muszę kupić żeby to wszystko jakoś jeździło i żeby było bezpiecznie) Proszę o odpowiedź bo mam mało czasu na decyzję
PozdroVWka 
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 17:07 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Nie piszesz jaki masz osprzęt do 1,8 czy to wtrysk czy gaźnik? Mając EZ wystarczy silnik, a w starym gaźniku zmienić dwie główne dysze, pompkę przyśpieszacza na mocniejszą i jazda.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

takie coś z przodu u doły z wystającym trzpieniem, jak sie wciśnie szybko gaz to dzignia naciska ten trzpień, a ten jest połączony z kwadratową membraną wtryskująca trochę dodatkowego paliwa coby się silnik przy przygazowaniu nie zmulił
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt:
VwDarek, w takim razie przechodzisz z gaźnika na wtrysk jednopunktowy,potrzebujesz dodatkowo pompy paliwa elektrycznej do zbiornika paliwai czeka Cię zabawa z elektryką,potrzebujesz też wiedziec jaki asz ten swój licznik bo ten z `91 będzie na 90% z jedna wtyczka a u Ciebie zpewnie będzie z dwiema jak u mnie bo tez planuję SWAP z RF na RP...
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]