MK3 wycieki oleju?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
MK3 wycieki oleju?
Dziś zauważyłem plame oleju pod autem. Po otwarciu maski zobaczyłem na silniku ślady po spływającym oleju. Napewno do wymiany uszczelka pod głowicą. Moje pytanie brzmi czy nic się nie stanie jeżeli uszczelkę wy mienię dopiero w poniedziałek? (nie zamieżam dużo jeździć) Muszę jutro się dostać do pracy i z powrotem do domu ok 15km w dwie strony. Jakie są ewentualne konsekwencje i objawy wyrzucania oleju?
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
tomek26106 pisze:mozesz spokojnie jezdzić, tylko stan oleju musi być ok, miałem to samo tez mi ciekło z pod uszczelki głowicy , dokładnie przy lewej częsci, ja jezdziłem tak pół roku i nic się nie stało, ale nie ciekło az tak duzo, swoją drogą to dosc częsta usterka VW
Problem może też być inny są przedmuchy do płynu chłodzącego czy wzrost ciśnienia nie uszkodzi czegoś?????
Czy wymieniał ktoś taką uszczelkę? Jaki to koszt????????????
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z tyłu po lewej stronie są dwa czujniki i sprawdź ten z brzegu myślę że on jest przyczyną wycieku u mnie tak było(jak jest zepsuty to przez czujnik wyrzuca olej, jest tam taka malutka dziurka). Plama pod silnikiem i po podniesieniu maski olej w miejscu uszczelki, ale wystarczyło wydać 14zł na nowy czujnik i pięć minut roboty, zrobisz to sam. Jak zdejmiesz gumę z czujnika od razu zauważysz. Powodzenia.
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Volf pisze:Z tyłu po lewej stronie są dwa czujniki i sprawdź ten z brzegu myślę że on jest przyczyną wycieku u mnie tak było(jak jest zepsuty to przez czujnik wyrzuca olej, jest tam taka malutka dziurka). Plama pod silnikiem i po podniesieniu maski olej w miejscu uszczelki, ale wystarczyło wydać 14zł na nowy czujnik i pięć minut roboty, zrobisz to sam. Jak zdejmiesz gumę z czujnika od razu zauważysz. Powodzenia.
A masz może jakieś foto lub skana z instrukcji obsługi jak to wygląda?