linka prędkościomierza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maniack

linka prędkościomierza

Post autor: maniack » ndz lip 10, 2005 15:48

witam!

no to mi strzeliła linka prędkościomierza :grrr: szukałem już samemu, ale jej nie mogę znaleźć :grin: haynes też jakiś niepomocny, albo ja źle szukam ? w necie znajduję informację, że "wymiana jest bajecznie prosta" - ale co to mi daje, skoro kurde nie wiem gdzie ta linka się znajduje? niech no ktoś napisze, gdzie jej chociaż szukać... przecież z wymianą linki (nowa za 20-30zł) nie będę do machera jechał, to jakieś chore by było :grin: forum, pomóż! ;) może tylko jakoś zeskoczyła? próbuję bić rekord spalania, a tutaj takie coś... :grrr: i skąd mam wiedzieć ile będę miał przejechane? a już trochę "podskakiwała" - więc zdychała...

bm86
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bm86 » ndz lip 10, 2005 15:59

Linka jest mocowana z jednej strony do licznika więc aby ją wyją trzeba go zdemontować, a z drugiej strony jest przykręcona do skrzyni jedną śrubą. Mozliwe że przyczyną takiego stanu nie jest linka tylko plastikowa zębatka która jest na jej końcu i znajduje sie w skrzyni. zdarza sie że jej zęby sie wycierają i wskazówka na liczniku podskakuje, ale lepiej wymienić oba elementy linke i zębatke. Niedawno miłałem u siebie taki przypadek, wymieniłem linke i lembatke i jest ok :hmm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”